Info Trafic, Ştiri locale

Bilanţ IPJ Covasna: Peste 1.500 de şoferi au rămas fără carnet anul trecut. A crescut numărul şoferilor băuţi la volan

Peste 1.500 de şoferi au rămas fără permis de conducere în cursul anului trecut, în urma acţiunilor derulate de poliţişti pe drumurile din judeţul Covasna, arată un bilanţ al instituţiei, potrivit căruia, numărul persoanelor sancţionate contravenţional pentru conducerea sub influenţa alcoolului a fost în creştere faţă de anul precedent.

Din totalul celor peste 14.000 de amenzi contravenţionale aplicate în trafic în cursul anului 2022, cele mai multe – peste 12.700 – au fost pentru fapte comise de şoferi, fiind retrase şi peste 586 de certificate de înmatriculare.

Publicitate

„Pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, structurile cu atribuții în domeniu au avut ca obiectiv prioritar reducerea riscului rutier prin diminuarea numărului de accidente de circulație şi diminuarea consecinţelor acestora. În acest scop, efectivele de poliție rutieră au desfășurat, în cursul anului 2022, 1.506 acțiuni, dintre care 1.251 cu efective proprii, iar 255 împreună cu alte structuri de poliţie sau alte instituţii. În urma activităților desfășurate, au rezultat 409 fapte penale constatate, 14.121 de sancțiuni contravenționale aplicate, dintre care 12.742 comise de conducătorii auto, 576 comise de pietoni, 631 comise de biciclişti, 160 comise de căruţaşi și 1.501 permise de conducere reținute. Totodată, polițiștii au retras 586 de certificate de înmatriculare”, se arată în bilanţul IPJ Covasna.

Poliţiştii covăsneni au aplicat 142 de amenzi contravenționale pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, cu 22 mai multe față de anul precedent. În ceea ce priveşte infracţiunile, 87 de persoane au fost prinse coducând sub influența alcoolului, iar alte 17 sub influența substanțelor psihoactive.

„În vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră pentru elevi, poliţiştii rutieri au organizat şi au desfăşurat 32 de activităţi educațional – preventive în 29 de unităţi de învăţământ de pe raza de competenţă. Elevilor li s-a prezentat dinamica accidentelor de circulaţie în care au fost implicaţi minori şi li s-au oferit, totodată, recomandări în vederea prevenirii producerii unor astfel de evenimente pe viitor. De asemenea, s-a acţionat în zona unităţilor de învățământ în intervalele orare în care se realizează intrarea/ieşirea de la ore, în vederea asigurării unui climat de siguranţă rutieră şi prevenirii faptelor de natură penală comise de/împotriva elevilor”, se mai arată în bilanţul IPJ Covasna.

Aceeaşi sursă mai precizează că, în cursul anului trecut, au fost derulate multiple campanii şi proiecte de prevenire a criminalității, printre care şi unele pentru prevenirea traficului și consumului de substanțe interzise – „Dincolo de Aparențe”; campania „Vacanța s-a terminat”, precum și programul „Tedi: Școala siguranței”.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio