Ştiri locale

Peste 1.500 de elevi covăsneni vor merge în excursii în cadrul programului „Mai mult decât un loc pe hartă” al Fundației Comunitare Covasna

Până în luna iunie, 1.552 de elevi din 27 de școli și licee covăsnene vor participa la excursiile finanțate de Fundația Comunitară Covasna în cadrul programului „Mai mult decât un loc pe hartă”.

În total, vor fi organizate 39 de excursii în cadrul cărora elevii vor cunoaște mai bine valorile culturale, istorice, naturale și economice ale județului Covasna.

„Scopul excursiilor este ca județul să fie Mai mult decât un loc pe hartă!”, transmit inițiatorii.  

Înscrierile s-au încheiat în data de 21 aprilie, fiind depuse, în total, 51 de aplicații, din care 4 neeligibile. Fiecare proiect declarat eligibil a putut obţine o finanţare cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei, prioritate având cele care au inclus vizite la întreprinderi locale (atelier de meșteșuguri tradiționale,  agricultor,  unități industriale,  firme de prestări servicii, etc.) sau întâlniri nonformale cu persoane talentate.

Potrivit reprezentanților Fundației Comunitare Covasna, valoarea totală a finanțării pentru organizarea celor 39 de excursii se ridică la 30.370 lei. Sumele obţinute vor fi folosite pentru decontarea cheltuielilor de drum, respectiv combustibil, bilete de tren şi autobuz, etc.

Programul „Mai mult decât un loc pe hartă” a fost iniţiat în urmă cu mai mulți ani, după ce membrii Fundaţiei Comunitare Covasna au constatat că mulţi copii provin din familii cu venituri reduse şi nu îşi permit să plătească excursii, iar unii nu cunosc judeţul pentru că părinţii lor aleg alte destinaţii din ţară sau străinătate atunci când planifică vacanțele.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio