Ştiri locale

Peste 1.200 de elevi covăsneni încep simularea pentru Bacalaureat

Săptămâna viitoare, peste 1.200 de elevi de clasele a XII-a și a XIII-a din judeţul Covasna vor susţine simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna a precizat că la examenele de simulare vor lua parte 1.053 de elevi din clasa a XII-a, dintre care 317 de la secția română şi 736 de la secția maghiară, respectiv 151 de elevi din clasele a XIII-a seral și frecvență redusă, din care 51 de la secția română şi 100 de la secția maghiară.

Publicitate

„Elevii a 52 de clase terminale din județ sunt așteptați la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat, 44 clase în care sunt cuprinși elevi de clasa a XII-a, respectiv 8 clase în care sunt cuprinși elevi de la învățământul seral și frecvență redusă. Elevii care participă la simulare vor susține probele scrise în școala la din care fac parte. Rezultatele obținute de elevi sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/ tutorelui, notele obținute la simularea națională pot fi trecute în catalog”, a transmis conducerea IŞJ Covasna.
Potrivit sursei citate, indiferent de scenariul în care se află unitatea de învățământ în care funcționează clasele a XII-a şi a XIII-a, simularea se va desfășura în sălile de clasă, cu respectarea tuturor măsurilor obligatorii pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS- CoV – 2.

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, prima probă, cea la Limba şi literatura română, va avea loc în data de 22 martie, fiind urmată de proba pbligatorie a profiului (23 martie), de cea la alegere a profilului şi specializării (24 martie), respectiv de proba la Limba şi literatura maternă. 

Potrivit IŞJ Covasna, probele scrise vor începe zilnic la ora 09:00, iar accesul elevilor în sala de clasă va fi permis până la ora 08:30. Aceştia vor avea la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele, din momentul în care acestea au fost distribuite candidaților.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio