Ştiri locale

Persoane din Covasna, exploatate la muncă în Germania!

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate au documentat activitatea infracțională a două persoane, bănuite că ar fi recrutat și exploatat, în Germania, 30 de persoane. Cei doi au fost arestați pentru trafic de persoane și complicitate la trafic de persoane.

În urma unor acțiuni organizate pe raza județelor Arad, Bihor și Cluj, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, au depistat și reținut un bărbat și o femeie, bănuiți de trafic de persoane.

La data de 4 ianuarie a.c., Mette Christian Gerhard Heinrich Albert, de 56 de ani, cetățean german, și Kulas Eva, de 40 de ani, cu dublă cetățenie – română și germană – au fost depistați de polițiști, în timp ce încercau să părăsească teritoriul statului român, având ca destinație Germania.

Cei doi au fost reținuți pe bază de ordonanță de reținere, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de persoane și complicitate la trafic de persoane și au fost indisponibilizați, în vederea confiscării, 31.680 de euro.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că, în perioada iulie 2014 – iulie 2015, cei doi ar fi recrutat 30 de victime, femei și bărbați, din Arad, Timiș, Suceava și Covasna, pe care le-ar fi cazat și exploatat în Germania.

De asemenea, s-a stabilit că victimele erau constrânse să presteze sau să îndeplinească diferite servicii, în agricultură, pe o plantație de căpșuni.

În baza probatoriului administrat, la data de 5 ianuarie a.c. cei doi au fost prezentați magistraților Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă, pe numele celor în cauză fiind emise mandate pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de persoane și complicitate la trafic de persoane.

În cauză, s-a cooperat cu autoritățile competente din Germania, prin intermediul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio