Ştiri

Permisul auto, mai greu de obținut: Guvernul va schimba legislația pentru a îmbunătăți siguranța rutieră

Permisul se obține acum mult mai greu! Potrivit unui proiect aprobat de Guvern şi aflat în dezbatere publică, li s-ar permite dreptul de a da examenul pentru permisul auto doar celor care au absolvit învățământul obligatoriu, de 10 clase.

Guvernul a aprobat Strategia Națională pentru Siguranța Rutieră până în 2020 și un plan de acțiune pentru implementarea acesteia. Documentul, care se află în dezbatere publică, propune să se permită dreptul de a da examenul pentru permisul auto doar celor care au absolvit învățământul obligatoriu, de 10 clase.

În același timp, se vorbește și de crearea unui cadrul legal necesar pentru a-i reabilita și consilia pe șoferii cu abateri grave și repetate de la normele rutiere, mai ales în cazul conducătorilor auto profesioniști.

Vor fi îmbunătățite și evaluările medicale și psihologice pentru obținerea permisului auto, prin actualizarea periodică a baremelor de evaluare și eliminarea posibilităților de obținere a avizelor în mod fraudulos. De asemenea, după o anumită vârstă, controalele medicale pentru șoferi se vor face mai des.

Guvernul mai propune și ca mașinile implicate în accidente rutiere să aibă parte de o inspecție tehnică de siguranță înainte de repunere în circulație, iar șoferii și operatorii de transport, în caz de abateri, să fie sancționați.

 

Publicitate
banner we radio