Ştiri locale

Un bărbat din Sfântu Gheorghe a fost prins cu droguri aduse prin poştă din Germania

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Covasna l-au reţinut pentru 24 de ore pe Hajdu Roland, după ce acesta a fost prins în timp ce ridica un colet expediat din Germania, care conţinea amfetamină.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, investigaţiile în acest caz au demarat după ce anchetatorii români au primit informaţii de la autorităţile germane, prin Interpol, cu privire la faptul că Hajdu Roland intenţiona să aducă în România droguri de mare risc, respectiv amfetamină.

Publicitate

Conform informaţiilor transmise de către Interpol, în data de 13 octombrie 2016, autorităţile germane au identificat pe aeroportul din Frankfurt un colet care îi era destinat lui Hajdu Roland, fără a avea menţionat vreun expeditor al coletului respectiv, iar în urma examinării conţinutului s-a stabilit că acesta conţine amfetamină.

Din investigaţii a reieşit că Hajdu Roland a comandat, din Germania, prin intermediul unui site, cantitatea de 214 grame de amfetamină.

Pe 21 decembrie 2016, Hajdu Roland a fost prins în timp ce ridica un colet cu 56,45 grame de amfetamină. Tot atunci, procurorii au efectuat 7 percheziţii domiciliare, fiind ridicate aproximativ 270 grame canabis şi 56,45 grame amfetamină, medii de stocare şi telefoane mobile.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Covasna au fost aduse în vederea audierii şapte persoane. Faţă de tânărul de 23 de ani Hajdu Roland a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore. Acesta a fost prezentat Tribunalului Covasna, această instanţă emiţând pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. De asemenea, împotriva altor două persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

(Agerpres)

\"droguri-covasna-1\"

Publicitate
banner we radio