Ştiri locale

Percheziții DNA la Judecătoria Sfântu Gheorghe. Este vizat președintele Judecătoriei

Procurorii DNA efectuează marți percheziții la Judecătoria Sfântu Gheorghe, iar ancheta l-ar viza pe un magistrat cu funcție de conducere, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Sursele citate susțin că ar fi vorba de o mită de aproximativ 10.000 lei, în legătură cu soluționarea unui dosar de către magistratul respectiv.

Publicitate

Potrivit surselor, ar avea loc percheziții la biroul judecătoarei Elena Poiană, președintele instanței. Ar fi vorba de o mită de aproximativ 10.000 lei în legătură cu soluționarea unui dosar de către magistratul respectiv. Ea ar fi pretins și primit, în august anul trecut, această sumă de la doi inculpați aflați în arest preventiv pentru fapte de tâlhărie calificată pentru a le înlocui arestul preventiv cu măsura controlului judiciar, măsură care de altfel a fost pronunțată definitiv în august 2015. Cei doi bărbați ar fi intrat în casa unor persoane în vârstă pe care le-au amenințat și stropit cu lichid inflamabil pentru a le lua mai multe bunuri din locuință.

DNA a anunțat marți că sunt efectuate patru percheziții în județele Covasna, Brașov și Iași, dintre care una la o instituție publică, într-o cauză ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în anul 2015.

\’\’În cursul zilei de 16 februarie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 4 locații situate în județele Covasna, Brașov și Iași, dintre care una reprezintă sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice\’\’, precizează DNA într-un comunicat.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Direcției de Operațiuni Speciale și Inspectoratelor de Jandarmi Județene Alba și Iași.

Citeşte şi Biroul preşedintei Judecătoriei Sfântu Gheorghe a fost sigiliat de DNA

Publicitate
banner we radio