Ştiri locale

Percheziții în Covasna și 10 județe la falsificatori de carduri bancare

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Covasna și ofițeri de poliție judiciară au efectuat luni dimineața 25 de percheziții în 10 județe și în municipiul București, în cadrul unei acțiuni de destructurare a unei grupări infracționale organizate specializată în fraude informatice și spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, perchezițiile au avut loc în București, Covasna, Vrancea, Brăila, Buzău, Bacău, Olt, Arad, Timiș, Vaslui și Iași, urmând ca la sediul DIICOT—Biroul Teritorial Covasna să fie aduse 22 de persoane pentru audieri.

Publicitate

Procurorii susțin că, în perioada 2013 — 2015, suspectul D.A. a inițiat și coordonat un grup infracțional organizat cu componente transnaționale în vederea săvârșirii de infracțiuni prin falsificarea cardurilor bancare cu ajutorul unor echipamente dedicate și efectuarea de retrageri neautorizate, cu obținerea unor însemnate profituri materiale, în special din țări ale Uniunii Europene — Marea Britanie, Franța, Spania—, dar și din state din afara UE precum Norvegia, Elveția, Republica Moldova, Columbia, Argentina, Thailanda, Coreea de Sud.

În urma cercetărilor s-a stabilit că dispozitivele confecționate artizanal erau montate pe diferite tipuri de ATM-uri pentru obținerea datelor confidențiale ale cardurilor bancare, activitate urmată de rescrierea acestor date informatice pe carduri blank și retragerea frauduloasă de numerar de la bancomate.

În urma investigațiilor a rezultat că gruparea a obținut date confidențiale de la aproximativ 7.000 de carduri bancare, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 40.000 de dolari.

Suportul tehnic și informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informații, acțiunea fiind realizată cu sprijinul IJJ Covasna.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio