Ştiri locale

Pensiunile covăsnene ANTREC, rezervate în proporție de doar 65% pentru Revelion

Cu mai puțin de două săptămâni rămase din acest an, gradul de ocupare al pensiunilor covăsnene, afiliate Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural din Romania (ANTREC), este de doar 65% pentru noaptea de Revelion. Anul trecut, toate locurile de cazare pentru noaptea dintre ani s-au ocupat în doar o săptămână.

În schimb, pentru weekendul de Crăciun toate locurile au fost rezervate, majoritatea turiștilor venind din sudul țării special pentru preparatele tradiţionale, obiceiurile specifice zonei, dar și pentru aerul curat de munte.

Publicitate

„Mai avem locuri pentru Revelion, încă nu s-au vândut, suntem cam la 65% grad de ocupare, să vedem dacă se mai ocupă. Oricum, vom organiza Revelionul, iar pentru Crăciun suntem plini”, ne-a spus vicepreședintele ANTREC Covasna, Daragus Attila.

În acest an, turiștii vor scoate mai mulți bani din buzunar, prețurile pachetelor fiind cu circa 25% mai mari, pe fondul scumpirilor la utilități. Tot pe fondul scumpirilor, o parte dintre administratorii pensiunilor au decis să scoată din meniuri tradiționala pomană a porcului.

În ceea ce privește noaptea dintre ani, prețurile pachetelor variază în funcţie de oferte, pornind de la 450 lei / persoană – cel mai ieftin, și până la 2.000 de lei pentru 3 nopţi all-inclusive, pentru pachetele care includ carnavalul de Revelion.

Dacă și condițiile meteo vor permite, turiștii care au ales să-și petreacă sărbătorile în județul Covasna se vor putea plimba cu trăsurile trase de cai prin zăpadă, iar unităţile turistice au pregătit și în acest an pachete wellness, muzică live și diverse activităţi pentru cei care petrec mai multe nopți în județ.

În prezent, reţeaua Asociației Naționale de Turism Rural Ecologic și Cultural din județul Covasna are incluse 29 de pensiuni.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio