Ştiri locale

Pensiunile ANTREC din judeţul Covasna, ocupate 100% pentru Paştele Ortodox

Cu doar două săptămâni rămase până la Paştele ortodox, gradul de ocupare în pensiunile covăsnene ale Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) este de 100%, toate locurile din cele 12 pensiuni afiliate reţelei fiind date.

Turiştii se vor bucura de mese bogate şi focuri de tabără în noaptea de Înviere, iar din meniu nu vor lipsi ouăle roşii, drobul, friptura de miel, dar nici preparate specifice zonei, cum ar fi paprikas-ul.

Publicitate

Pachetele de 3 zile pentru Paştele ortodox la pensiunile covăsnene s-au vândut cu 680 de lei.

„E plin, pensiunile sunt ocupate 100%. Pachetele de Paşte, pentru 3 zile, complet, s-au dat cu 680 de lei. Cu acestea s-a dus tot, nimic nu mai e liber. Pentru Paştele Catolic nu s-au dat pachete, dar nici nu e un obicei la noi, în general lumea stă în familie, nu e o tradiţie şi niciodată nu am ocupat locurile de Paştele catolic. Pentru Paştele ortodox pregătim masa tradiţională, cu drob, ouă, totul decorat frumos, iar în noaptea de Înviere facem şi foc de tabără, invitaţii pot servi vin roşu, şi tot ce se obişnuieşte de sărbători. Meniul va conţine şi ciorbă, friptură, paprikas, tot ce se poate”, ne-a explicat vicepreşedintele ANTREC Covasna, Daragus Attila.

Bucuria revenirii la „normal” după pandemie, umbrită de scumpiri

Deja afectaţi de ultimii doi ani de pandemie, în care restricţiile le-au scăzut încasările, acum administratorii unităţilor de cazare se văd nevoiţi să crească preţurile, pe fondul creşterii tarifelor la curent, gaze şi alimente.

„Problema este că acum s-au scumpit multe lucruri, nu prea ne încadrăm, deja rezervările au fost făcute, şi preţurile între timp s-au mărit mult. Dacă mai cresc preţurile nu vom avea ce să facem şi va trebui să mărim şi noi tarfiele, pentru că altfel rămânem fără niciun adaos. De exemplu, un kilogram de carne de miel a fost 54,99 lei, e foarte scump, s-au scumpit şi restul lucrurilor peste tot, dar încercăm să ţinem totul sub control, să nu scumpim, vom vedea cum va fi”, a mai spus vicepreşedintele ANTREC.

În acest an, Paștele catolic pică pe 17 aprilie, iar cel ortodox pe 24 aprilie. Turiştii, la fel ca în alţi ani, vin în special din sudul țării.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio