Ştiri locale

Pensiunile ANTREC din judeţul Covasna, ocupate 100% pentru Paştele ortodox. Mai sunt locuri pentru Paștele catolic

Turiștii din sudul țării s-au grăbit și în acest an să își asigure locurile pentru Paștele ortodox. Pensiunile turistice din județul Covasna, afiliate Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC), sunt ocupate deja în proporție de 100%, deși au rămas mai bine de 3 săptămâni până la weekendul de Înviere.

Prețurile nu au crescut cu mult față de anul trecut, astfel că pentru 3 nopți de cazare turiștii vor scoate din buzunar circa 850 de lei, iar de pe mese nu vor lipsi preparatele din gastronomia locală.

Publicitate

„Pentru Paștele catolic gradul de ocupare este în jur de 40%, dar pentru Paștele ortodox deja e 100%, nu mai avem niciun loc. Tot timpul așa este, dar este un lucru care ne bucură. Mergem pe tradiționalul zonei noastre transilvănene, pentru că turiștii noștri asta caută, revin de fiecare dată, le place gastronomia locală, zona, relieful, iar acum se și trezește natura la viață. Pregătim preparatele specifice pentru sărbătorile de Paște, asigurăm și noaptea Învierii la Biserica Ortodoxă din Târgu Secuiesc, vom avea ouă roșii, cozonaci, platouri de tot felul, muzică românească, încercăm să le asigurăm o atmosferă cât mai plăcută. Altceva mai mult nici nu le trebuie clienților noștri, să știe că au camera curată, caldă, și în rest, sănătate să fie. Pentru 3 nopți de cazare costul este cam 800-850 de lei, nu am crescut prețurile foarte mult pentru că ne pregătim pentru vară, iar dacă creștem foarte mult nu mai vin la vară. Încercăm să ne păstrăm turiștii vechi, cei care vin în fiecare an la noi, așa că îi așteptăm și de Paște și în sezonul estival”, ne-a spus vicepreședintele ANTREC Covasna, Daragus Attila.

Potrivit acestuia, majoritatea turiștilor care și-au rezervat cazarea în pensiunile covăsnene vor veni din zone precum București, Ploiești sau Craiova.

În prezent, reţeaua Asociației Naționale de Turism Rural Ecologic și Cultural din județul Covasna are incluse aproape 30 de pensiuni.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio