Ştiri locale

Pensii şi ajutoare sociale distribuite la magazin; firma – amendată de Protecţia Consumatorului

O firmă din localitatea Belin Vale, care ar fi distribuit beneficiarilor pensiile şi ajutoarele sociale prin intermediul unui magazin, a fost amendată de Protecţia Consumatorului cu suma de 2.000 de lei, informează conducerea instituţiei.

Potrivit sursei citate, controlul a fost efectuat în data de 25 mai de comisarii CJPC Covasna în colaborare cu inspectori din cadrul IPJ Covasna – SICE, în urma unei reclamaţii, şi a relevat că magazinul aparţine poştaşului, iar clienţii pot achiziţiona aici alimente şi băuturi pe credit, banii fiindu-le reţinuţi la primirea pensiilor, respectiv ajutoarelor sociale.

„Controlul s-a efectuat ca urmare a unei sesizări prin care se reclama faptul că activitatea de poştă se desfăşoară în magazinul propriu al poştaşului din sat, unde soţia poştaşului şi fiicele acestuia distribuie cupoanele de pensie, ajutoarele sociale şi scrisorile, beneficiarii fiind nevoiţi să se prezinte la magazin, nefiind distribuite la domiciliile beneficiarilor. Mai mult, familia care administrează magazinul dă alimente şi băuturi pe caiet, iar când beneficiarii de ajutoare sociale şi pensionarii trebuie să primească banii, li se reţin banii pe cumpărături. Operatorul economic a fost sancţionat contravenţional cu suma de 2.000 lei de către ANPC, poliţiştii continuând cercetările”, precizează comisarul şef-adjunct Mircea Diacon, pe pagina de Facebook a Protecţiei Consumatorilor Covasna.

Reprezentantul Oficiului Judeţean de Poştă Covasna, Cornel Radu, a confirmat pentru AGERPRES că agenţia poştală din Belin Vale funcţionează la locuinţa poştaşului, menţionând că aceasta este o practică obişnuită în mediul rural, adăugând, totodată, că în acest caz instituţia nu a fost prejudiciată în niciun fel.

„Agenţia poştală şi magazinul funcţionează la aceeaşi adresă, în casa poştaşului. Dar să ştiţi că la sate 90% din agenţiile poştale funcţionează în locuinţa proprie a poştaşilor. (…) La noi nu s-a creat niciun prejudiciu. Iar cât priveşte faptul că pensiile şi ajutoarele nu se distribuie la domiciliile beneficiarilor, să ştiţi că mulţi nici nu au răbdare până vine poştaşul la uşă, ci se duc ei după bani. Aşa se întâmplă şi la Sfântu Gheorghe şi în altă parte, unde, poate aţi văzut, în zilele când se dau banii sunt cozi mari în faţa oficiilor poştale”, a declarat Cornel Radu.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio