Ştiri locale

Pe 3 decembrie se aprinde prima lumânare de Advent în Sfântu Gheorghe

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au anunţat, luni, că vor organiza şi în acest an tradiţionala ceremonie de Advent, care marchează ultimele patru săptămâni rămase până la Crăciun.

Potrivit acestora, în centrul municipiului Sfântu Gheorghe va fi amplasată o uriaşă coroană de brad, decorată cu patru lumânări, care vor fi aprinse succesiv în săptămânile dinaintea Crăciunului.

Publicitate

Prima va fi aprinsă de primarul municipiului Antal Arpad în data de 3 decembrie, în cadrul unui eveniment public la care sunt aşteptate să participe câteva mii de persoane, ca şi în anii precedenţi.

„În curând începe perioada pregătirilor pentru sărbătoarea Crăciunului, iar una dintre cele mai importante sărbători ale comunităţii din oraşul Sfântu Gheorghe este aprinderea primei lumânări de Advent. Anul acesta prima lumânare de Advent va fi aprinsă de către primarul Antal Arpad în cadrul unui program festiv, duminică, 3 decembrie, ora 19,30, în Piaţa Centrală a oraşului. Locuitorii oraşului sunt rugaţi să aducă lumânările pentru a se putea întoarce la casele lor cu o flacără sfântă (…) În cadrul ceremoniei festive, primarul Antal Arpad ne va transmite gândurile sale în preajma sărbătorilor şi va aprinde prima lumânare din coroana de Advent (…) În 2010 a fost montată pentru prima dată o coroană uriaşă de Advent, creând o tradiţie de a aprinde lumânări împreună, iar anul acesta sărbătorim împreună pentru a 14-a oară”, se arată într-un comunicat de presă.

Coroana de Advent va fi binecuvântată de preotul romano-catolic Ilyes Zsolt, după care va avea loc un recital de colinde de Crăciun susţinut de solişti şi formaţii locale.

O altă coroană de Advent va fi amplasată, conform tradiţiei, la intrarea în municipiul Sfântu Gheorghe dinspre Braşov, respectiv în sensul giratoriu din zona Gării.

„Advent” în latina populară înseamnă „aşteptare”, iar pentru catolici şi protestanţi Adventul are aceeaşi semnificaţie cu Postului Crăciunului pentru creştinii ortodocşi. Cu patru săptămâni înaintea sărbătorii naşterii Domnului, de regulă fiecare familie pregăteşte câte o coroniţă cu patru lumânări pe care le aprind succesiv în cele patru duminici rămase până la Crăciun. 

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio