Ştiri locale

FOTO. Patru persoane bănuite de braconaj, reţinute de poliţiştii covăsneni

Patru bărbaţi din judeţul Covasna au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore fiind bănuiţi de braconaj, contrabandă şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit sursei citate, la începutul acestei săptămâni, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Serviciului de Ordine Publică şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Covasna, împreună cu personal tehnic din domeniul cinegetic, au efectuat pe timpul nopţii o acţiune de prindere în flagrant delict a unor persoane care ar fi vânat pe un fond cinegetic din localitatea Alungeni.

Publicitate

„În urma activităţilor a fost depistat un bărbat de 41 de ani care s-ar fi aflat, cu încă o persoană, la braconaj, în zona respectivă. Poliţiştii l-au prins în flagrant pe bărbat, iar cea de-a doua persoană a fugit în pădure, contrar somaţiilor legale verbale şi executării focurilor de armă în plan vertical de către poliţişti. Ulterior, persoana a fost depistată. Pe parcursul cercetărilor au mai fost identificaţi doi bărbaţi, de 52, respectiv 35 de ani, bănuiţi de activităţi infracţionale”, se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, în perioada 20-21 aprilie, poliţiştii au pus în executare 7 mandate de percheziţie, la locuinţe, precum şi la sediile sau punctele de lucru ale două societăţi comerciale aflate în judeţele Covasna şi Braşov.

„În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea confiscării, 5 arme letale cu destinaţia vânătoare, de diferite calibre, dintre care două deţinute ilegal, o armă neletală modificată şi transformată artizanal într-o armă letală, deţinută ilegal, o armă letală cu destinaţie militară, deţinută ilegal, două arme neletale cu destinaţia tir sportiv, deţinute ilegal, 206 cartuşe de diferite calibre, deţinute ilegal, 234 cartuşe de diferite calibre deţinute legal. De asemenea, au fost indisponibilizate un arc cu scripeţi, o arbaletă, 102 bucăţi proiectile, 21 de săgeţi de carbon destinate arbaletelor sau arcurilor cu scripeţi, 14 vârfuri de săgeţi, 3 dispozitive de vedere pe timp de noapte, 4 lunete, un dispozitiv de ochire, 3 camere de supraveghere a vânatului, 6 telefoane mobile şi un laptop. Au mai fost ridicate 152 de kilograme de carne de vânat, 46 de trofee de vânat, 7 piei de vânat, un autovehicul, 6,5 kilograme de articole pirotehnice, 3 lanterne, 3 cuţite, un briceag, o ţintă, două huse de arme şi două tuburi de cartuş, precum şi 2.750 de lei, 30.000 de forinţi şi 225 de euro”, se mai menţionează în comunicat.

Cei patru bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc pentru contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uzul de armă fără drept, braconaj, transportul vânatului dobândit din braconaj sau găsit împuşcat ori tranşat în teren şi comercializarea, naturalizarea şi orice operaţiuni privind vânatul sau părţi ori produse uşor identificabile provenite de la acesta, dobândite fără respectarea condiţiilor legii.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio