Ştiri, Ştiri locale

Patru nou-născuți, în prima zi a acestui an, la maternitățile din județul Covasna

Se spune că cei născuți în prima zi din an vor avea întotdeauna noroc şi vor duce o viaţă lipsită de griji. Nu știm dacă este neapărat adevărat, însă am vrut să știm câți copii au venit pe lume în primele ore ale anului 2019 în județul Covasna, și astfel am aflat că ziua de 1 ianuarie a fost una deosebită pentru patru familii.

Trei băieți și o fată, toți sănătoși și cu note mari la naștere, au venit pe lume la maternitățile din județul Covasna.

Publicitate

La Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, prima naștere din acest an a avut loc pe data de 1 ianuarie, la ora 09:30. Proaspăta mămică este asistentă medicală în cadrul spitalului și a adus pe lume un băiat cu o greutate de 2,42 kg și 49 cm.

Aceasta nu a fost, însă, prima naștere în județul Covasna din acest an. Primul copil a venit pe lume la ora 04:30, la maternitatea Spitalului municipal Târgu Secuiesc, fiind vorba despre o fetiță de 3,24 kg. și 53 cm, care a primit la naștere numele Majlát Fanni Kriszta. Este al doilea copil adus pe lume de tânăra mămică, în vârstă de 23 de ani, din localitatea Estelnic.

Tot la maternitatea Spitalului municipal Târgu Secuiesc, în prima zi a acestui an, s-a născut un al doilea copil. Nașterea a avut loc la ora 10:55, iar mămica în vârstă de 30 de ani a adus pe lume un băiat, cu o greutate corporală de 3,75 kg și 57 cm. Tânăra, originară din localitatea Turia, se află la prima naștere.

Ambii copii au primit la naștere scor 9 Apgar, iar reprezentanții maternității ne-au declarat că aceștia sunt sănătoși.

Și la maternitatea Spitalului Orășenesc Covasna, în prima zi a acestui an, s-a născut un băiat. Acesta a venit pe lume la ora 06:55 și cântărea la naștere 3,30 kg.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, în perioada 31 decembrie 2018 – 3 ianuarie 2019, la secția de Obstetrică – Ginecologie au venit pe lume patru copii: două fete, respectiv doi băieți.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio