Ştiri locale

Patru bărbați din Vâlcele, prinşi în timp ce transportau lemn tăiat ilegal

Miercuri, 1 noiembrie 2017, polițiștii din Vâlcele au acționat pe raza de competență, în colaborare cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Brașov și un reprezentant al Ocolului Silvic Tălișoara, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

Astfel, în jurul orei 22:00, în pădurea de pe raza comunei Vâlcele, au fost surprinse persoane care transportau, cu patru vehicule cu tracțiune animală, material lemnos provenit din tăieri ilegale de arbori.

Publicitate

Cei în cauză au fost identificați în persoana a patru bărbați cu vârste cuprinse între 29 și 40 de ani, toți cu domiciliul în Vâlcele. Polițiștii au dispus măsura confiscării a 8 metri steri de material lemnos, precum și a atelajelor folosite pentru transport. De asemenea, au fost confiscate și un motofierăstrău și un topor, folosite de făptași pentru tăierea arborilor.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori.

Polițiștii covăsneni acționează în permanență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul silvic, de natură a aduce atingere fondului forestier. În primele 9 luni ale acestui an, în urma acțiunilor desfășurate pe acestă linie, au fost constatate 233 de infracțiuni și au fost aplicate aproape 500 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 760.000 lei. De asemenea, tot în primele 9 luni, au fost confiscați peste 500 mc de material lemnos, circa 200 mc provenind din tăieri ilegale.

(IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio