Ştiri locale

Patru bărbaţi din Sfântu Gheorghe, reţinuţi pentru înșelăciune şi furt

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe efectuează cercetări într-un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, furt, complicitate la înșelăciune și complicitate la furt.

La data de 26 iunie 2020, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în aceeași zi, în jurul orei 11.00, trei persoane necunoscute ar fi intrat în incinta unui operator economic și profitând de angajaților, unul dintre ei ar fi solicitat o serie de produse și ar fi pretins că ar fi achitat deja contravaloarea așteptând restul.

În timpul cât persoana în cauză își făcea cumpărăturile, cea de-a doua persoană necunoscută ar fi sustras de pe raftul care se afla amplasat pe tejghea o pereche de ochelari de soare pe care i-ar fi introdus în buzunar fără să achite contravaloarea acestora, iar o altă persoană, pentru a distrage atenția angajatei a solicitat schimbarea unei bacnote.

În tot acest timp o persoană necunoscută ar fi așteptat la mașină în afara incintei operatorului economic.

În urma cercetărilor efectuate polițiștii au identificat patru bărbați cu vârstele cuprinse între 23 și 54 de ani bănuiți de săvârșirea infracțiunilor.

În baza mandatelor de aducere emise de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe, suspecții au fost găsiți la domiciliu, de unde, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale al IPJ Covasna, au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe.

Față de cei patru s-a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore urmând ca aceștia să fie prezentați organelor judiciare competente pentru luarea de măsuri legele

Cercetările sunt continuate aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, furt, complicitate la înșelăciune, și complicitate la furt.

Percizăm că dispunerea măsurii reținerii pentru o perioadă de 24 de ore este  reglementată de Codul de Procedură penală și nu poate înfrânge principiul prezumpției de nevinovăție.

(Compartimentul Relații Publice al IPJ Covasna)

Publicitate