Ştiri locale

Patru accidente în weekend pe pârtiile din judeţul Covasna. Un copil a leşinat şi s-a accidentat la mână

O femeie şi doi copii au avut nevoie de intervenția salvamontiștilor covăsneni duminică, după ce au fost implicați în accidente pe pârtia de schi de la Șugaș Băi. Un alt accident s-a petrecut tot în acest weekend, pe pârtia din staţiunea Covasna.

Potrivit Serviciului Public Salvamont Covasna, în primele trei cazuri este vorba despre o femeie în vârstă de 33 de ani, care în urma unei căzături pe pârtie s-a rănit la genunchiul drept şi a fost preluată de un echipaj SMURD, o fetiţă în vârstă de 10 ani care s-a accidentat la o gleznă, şi un alt copil care a leşinat pe pârtie şi s-a accidentat la mână.

Publicitate

„La data de 24.01.2021 Serviciul Public Salvamont Județean Covasna a fost nevoit să intervină la trei accidente pe domeniul schiabil de la Șugaș Băi. O persoană de sex feminin, ca urmare a unei căzături s-a rănit la genunchiul drept. După acordarea primului ajutor a fost predată echipajului de urgență SMURD. O minoră de sex feminin de 10 ani în timp ce cobora pe pârtie s-a accidentat la glezna de la piciorul stâng. S-a acordat primul ajutor și membrul vătămat a fost imobilizat de personalul Salvamont, apoi a fost predată echipajului de urgență SMURD. Un minor de sex a leșinat și s-a lovit la mâna dreaptă. După ce a fost acordat primul ajutor minorul a fost preluat de către tatăl său și dus la urgență”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Serviciului Public Salvamont Covasna.

Salvatorii montani le atrag din nou atenţia turiştilor să respecte codul de conduită pe pârtiile de schi, pentru a evita producerea unor evenimente nedorite.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio