Ştiri

FOTO. Patronul Hexi Pharma a murit într-un accident rutier suspect. Ce se știe până acum

Ancheta accidentului în care a murit Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a fost preluată de Parchetul General. Cazul va fi anchetat de procurorul care coordonează dosarul dezinfectanţilor în care Hexi Pharma a fost pusă sub urmărire penală. De altfel, Dan Condrea ar fi trebuit să fie audiat astăzi. Esențiale pentru anchetă privind moartea sa sunt declaraţiile celor care l-au văzut ultima oară în viaţă. Potrivit poliţiştilor, e vorba despre un biciclist şi un şofer care a povestit că patronul Hexi Pharma l-a depăşit cu o viteză de peste o sută de kilometri la oră, chiar înainte de accident. Autoturismul implicat în accident a fost dus la Poliţia Ilfov, unde urmează să fie expertizat. Anchetatorii au reuşit să îl identifice pe Dan Condrea după actele găsite la faţa locului şi după declaraţia soţiei, care a recunoscut hainele în care era îmbrăcat. Poliţiştii au cerut realizarea unor teste ADN pentru a confirma sută la sută că persoana care şi-a pierdut viaţa este patronul Hexi Pharma. Astăzi, legiştii vor face necropsia.

Duminică, ora 18 şi 58 de minute. Ambulanţa este sesizată prin 112 de producerea unui accident. Medicii spun că au ajuns în timp foarte scurt. Tot ce au putut a fost să constate decesul.

Publicitate

Alis Grasu, purtător de cuvânt al Ambulanţei Ilfov: „Un autoturism făcut bucăţi. În autoturismul respectiv, se aflase un bărbat de 40 de ani, care, la sosirea echipajului, era în afara autoturismului, cu leziuni extrem de grave, decedat din momentul impactului. Leziuni incompatibilie cu viaţa.”

Poliţiştii au încercat să identifice victima. Au reuşit să găsească doar actele de identitate. Şi doi martori care susţin că şoferul se deplasa cu o viteză foarte mare.

\"dan

Laurențiu Rădulescu, reporter Digi24: „Conform martorilor, autoturismul mergea cu o viteză de peste 100-120 de km/h, a părăsit partea carosabilă, a intrarea pe partea dreaptă a direcției de mers, practic tot ce înseamnă această urmă, până în momentul în care a acroșat acest copac, este făcută de autoturismul condus de Dan Condrea.”

Claudia Burada, purtător de cuvânt al IPJ Ilfov: „Colegii mei nu au găsit la fața locului urme de frânare, deci luam in calcul orice ipoteză.”

Lucian Diniță, comisar-șef: „Din experinţa mea de atâţia zeci de ani şi de atâtea mii de accidente pe care le-am cercetat, poate fi vorba de o adormire la volan, poate fi o neatenţie, pur şi simplu, i-a scăpat telefonul undeva în dreapta şi în momentul în care s-a aplecat după telefon a luat virajul stânga şi a intrat în pomii de pe sens invers. Expertiza tehnică va stabili condiţiile în care s-a produs accidentul.”

Anchetatorii mai spun că cel mai probabil Dan Condrea nu folosea centura de siguranţă, pentru că a fost găsit lângă maşină. Urmează o serie de expertize tehnice care ar putea elimina sau întări ipoteza că accidentul s-a produs din cauza unei defecţiuni a autoturismului. De asemenea, cei doi martori sunt audiaţi de anchetatori pentru a reconstitui ultimele clipe înainte de producerea tragediei.

\"13268102_1207816365904245_8195993911793513448_o\"

Publicitate
Publicitate
banner we radio