Ştiri locale

Patron reţinut pentru cecuri fără acoperire de peste 1 milion de lei

Joi, 26 mai 2016, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Covasna au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de un bărbat bănuit de săvârșirea infracțiunii de înşelăciune.

În fapt, bărbatul este cercetat penal după ce, la sfârșitul anului 2015, în calitate de administrator al unei societăți, a achiziționat bunuri de la o altă societate căreia i-a remis o filă-cec ce nu a putut fi introdusă la plată din cauza faptului că a fost completată cu date false. Astfel a fost creat un prejudiciu în dauna societății furnizoare în cuantum de peste 16.400 de lei.

Publicitate

De asemenea, din investigațiile efectuate până la acest moment, s-a stabilit că societatea reprezentată de bărbatul în cauză a mai avut, în perioada  2015 – 2016, și alte incidente de plată cu cecuri ori cu bilete la ordin, suma totală refuzată la plată fiind de peste un milion de lei.

Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili întreaga activitate infracțională a persoanei, aceasta urmând a fi prezentată procurorului de caz în vederea dispunerii de măsuri preventive.

Poliţiştii covăsneni au beneficiat în acest caz de sprijinul colegilor de la Serviciile de Investigare a Criminalității Economice Braşov şi Bucureşti.

(IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio