Ştiri locale

Pasionații de automobile de epocă își dau întâlnire în weekend la Muzeul „Haszmann Pál” din Cernat

Pasionații de automobile de epocă își dau întâlnire sâmbătă, pe 20 mai, de la ora 13:00, la „Retro Picnic”, în curtea Muzeului „Haszmann Pál” din Cernat, evenimentul fiind organizat de Retromobil Club România – filiala județului Covasna.

În program sunt cuprinse, printre altele, spectacole și expoziții de fotografie, iar pe lângă expoziția de mașini retro, între orele 14:00 și 17:00 participanții vor putea vizita muzeul și vor putea admira utilajele vechi expuse în curte.

Publicitate

Potrivit organizatorilor, ocuparea locurilor de picnic se va face începând cu ora 13:00, iar picnicul va avea loc de la ora 17:00.

„La ora 18:00-19:00 părăsim locația și avem grijă să nu lăsăm în urma noastră niciun gunoi, lăsăm spațiul verde curat precum l-am găsit. Locația o voi distribui în ziua evenimentului. Vă aștept cu mare drag să petrecem la un picnic frumos cu oameni și mașini frumoase!”, a transmis Thomas Perpits, preşedintele Retromobil Club – filiala Covasna,

Muzeul „Haszmann Pál” din Cernat este amenajat în conacul familiei Damokos, construit în stil neoclasicist. Pe cele două hectare din preajma conacului sunt amplasate case și porți secuiești, o moară de apă, precum şi monumente funerare secuieşti, cioplite din lemn și piatră. Muzeul cuprinde și o expoziţie unicat în Transilvania, cu unelte şi maşini agricole în aer liber.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio