Ştiri locale

Paşi importanţi către dezvoltarea judeţului Covasna

Consiliul Județean (CJ) Covasna s-a întrunit joi, 26 mai, în ultima ședință din actualul mandat.

„În următoarele şase luni vom organiza un nou concurs de proiecte, deoarece dosarele unor solicitanţi necesită completări – de altfel, din acestea lipsesc unele acte care se pot procura uşor. Considerăm că în cazul unor proiecte relevante care vizează numeroşi oameni, o astfel de problemă tehnică nu trebuie să creeze dificultăţi. Vrem să creăm posibilitatea ca aceşti solicitanţi – corectându-şi greşelile – să poată beneficia de sprijin financiar nerambursabil” – a spus preşedintele CJ Covasna, Tamás Sándor.

Publicitate

Este o formalitate, dar în acelaşi timp şi un pas important faptul că CJ Covasna a aprobat printr-o hotărâre acceptarea ofertei de donație în valoare de 296 mii lei, făcută de către S. C. VAMED Standortentwicklung und Engineering GmbH&Co. KG, pentru Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf”, prin intermediul Consiliului Județean Covasna Județului Covasna, şi care constă în echipamente şi accesorii medicale. O altă hotărâre a vizat de asemenea Spitalul Judeţean. Potrivit acesteia, sprijinul financiar de 1 milion de lei obţinut de la Ministerul Sănătăţii şi destinat dezvoltării spitalului a fost inclus în bugetul CJ Covasna şi a fost alocat Spitalului Judeţean. Cota parte a CJ Covasna este de 5 la sută.

O veste bună pentru cei care circulă pe drumul Întorsura Buzăului – Valea Mare – Boroșneu Mic – Boroșneu Mare, respectiv spre intersecţia Ţufalău: CJ Covasna a obţinut un sprijin financiar în valoare de 1 milion de lei pentru modernizarea acestui tronson de drum care va fi modernizat în totalitate. Tamás Sándor a subliniat: „suma nu este suficientă pentru finalizarea lucrărilor, iar diferenţa va fi completată din bugetul judeţului”.

O perlă a patrimoniului cultural al judeţului este Castelul Mikó de la Olteni: pentru conservarea picturilor vechi ale castelului, CJ Covasna va depune cerere pentru acordarea unui sprijin financiar în valoare de 71 mii lei, în cadrul Programului Rómer Flóris, lansat de Guvernul Ungariei. Acesta reprezintă un pas important în procesul de renovare a unuia dintre cele mai valoroase castele ale judeţului Covasna.

În cadrul şedinţei s-a abordat din nou problema finalizării Aeroportului internațional Brașov-Ghimbav: CJ Covasna şi-a dat acordul de principiu să sprijine material, împreună cu Consiliul Local al municipiului Sfântu Gheorghe, finalizarea lucrărilor. Tamás Sándor a declarat că această investiţie este importantă nu doar pentru judeţul Braşov, ci şi pentru toată zona şi că acesta este motivul pentru care se sprijină invitaţia informală a judeţului Braşov.

Consiliul Judeţean Covasna

Biroul de presă

Publicitate
Publicitate
banner we radio