Ştiri

Parlamentarii români vor să interzică „acoperirea feţei” în şcoli, ca să prevină terorismul

Mai mulţi deputaţi şi senatori au depus recent un proiect de modificare a Legii Educaţiei prin care s-ar interzice „acoperirea feţei” în instituţiile de învăţământ.

Proiectul a fost iniţiat de 26 de deputaţi şi senatori, majoritatea ai PMP, dar şi din PNL şi ALDE. Aceştia spun că violenţa a crescut în şcoli, iar „terorismul se înscrie în piramida violenţei” şi „trebuie să reprezinte o îngrijorare foarte serioasă pentru legiuitor”. Ca urmare, ei propun modificarea Legii Educaţiei în scopul “facilitării identificării persoanei”.

Publicitate

Mai precis, „în instituţiile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale”, se va „interzice acoperirea feţei cu orice material care împiedică recunoaşterea fizionomiei, cu excepţia situaţiilor de ordin medical”.

Proiectul prevede ca accesul în respectivele instituţii să le fie refuzat celor care nu respectă legea, dar şi amenzi contravenţionale între 5.000 şi 50.000 lei. Contravenţiile ar urma să fie aplicate de poliţişti.

Momentan, este vorba doar despre un proiect, care abia anul acesta va fi dezbătut. Recent, un profesor al Universității din București a ajuns în centrul unui scandal, după ce i-a cerut unei studente originară din Irak să vină fără văl la cursuri.

 

Publicitate
banner we radio