Ştiri locale

Parcometre noi la Târgu Secuiesc începând din 1 martie

Primăria Târgu Secuiesc a montat 9 automate noi de taxare a parcării în centrul municipiului, iar cele vechi, 6 la număr, au fost mutate pe străzile Brazilor și Purczell, potrivit unui anunț al autorităților locale.

Pe aceste două străzi, șoferii vor fi nevoiți să achite taxă de parcare începând cu data de 1 martie, conform unei hotărâri a Consiliului Local Târgu Secuiesc, adoptată în cursul anului trecut.

Publicitate

Noile aparate le vor oferi posibilitatea șoferilor de a achita taxa de parcare inclusiv cu cardul, însă va rămâne în vigoare și sistemul de plată prin SMS, sau de eliberare a tichetului cu bani direct din automat. Taxa se aplică în zilele lucrătoare, între orele 08:30 și 16:30, iar persoanele care depășesc acest interval sau „uită” să achite taxa, vor plăti o amendă echivalentă cu contravaloarea unui bilet de parcare valabil pentru o zi întreagă.

Șoferii vehiculelor 100% electrice, persoane fizice sau juridice, pot solicita abonamente în baza unei dovezi care atestă că sunt proprietarii unor astfel de autovehicule sau au un contract de leasing pentru autovehiculul respectiv.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio