Ştiri locale

Parcarea din spatele monumentului Ostașului Român va fi reabilitată și extinsă

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat, marți, documentația de avizare a lucrărilor de intervenții pentru reabilitarea trotuarelor și a locurilor de parcare aflate în spatele monumentului Ostașului Român din zona Gării, precum și extinderea acestora din urmă, valoarea investiției fiind de peste 2,4 milioane de lei (cu TVA).

Conform Referatului de aprobare, monumentul se află într-o zonă intens circulată din municipiu, iar în vecinătate există și un ansamblu de blocuri cu 10 etaje unde locuiesc aproximativ 900 de locuitori. În prezent, parcările, bordurile şi trotuarele de pe strada Păiș David sunt degradate, stratul de uzură prezentând exfolieri la suprafață, având în vedere că, în lipsa unui număr suficient de locuri de parcare, locuitorii obișnuiesc să urce autovehiculele pe trotuar.

Publicitate

„Prin realizarea lucrărilor de reabilitare a parcării și trotuarelor, se va reface structura rutieră degradată şi se vor realiza parcări noi în suprafața trotuarelor existente. Numărul parcărilor noi va fi de 10 bucăți pe str.1 Decembrie 1918 şi de 62 de bucăți pe str. Lt. Pais David. În parcarea deja existentă se amenajează 27 de parcări. Se vizează îmbunătățirea condițiilor de parcare a autovehiculelor aflate în proprietatea locuitorilor din zonă, prin marcaje specifice inclusiv pentru persoane cu dizabilități, siguranța circulației din zonă, menținerea siguranței circulației pietonale pe trotuarele reamenajate, îmbunătățirea semnalizării rutiere existente prin dale tactile pentru nevăzători”, se arată în document.

Potrivit autorităților locale, parcările și trotuarele din zona monumentului au fost modernizate ultima dată în perioada anilor ’80.

Valoarea totală a investiției se ridică la 2.403.179,77 lei (cu TVA), banii fiind asigurați de la bugetul local. Durata de realizare a proiectului tehnic este de două luni, iar cea de execuție a lucrărilor este de 6 luni.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio