Ştiri locale

Paradă pe motociclete a ajutoarelor lui Moș Nicolae, la Sfântu Gheorghe și Covasna

Aproximativ 50 de motociclete decorate cu luminițe de sărbători vor defila și în acest an pe străzile din Sfântu Gheorghe şi Covasna, însă din cauza evenimentelor din timpul ultimei ediții, când oamenii s-au îngrămădit pentru a primi cât mai multe cadouri, la Sfântu Gheorghe ajutoarele lui Moș Nicolae nu le vor mai distribui pachete celor prezenți. În schimb, cadourile vor fi împărțite în grădinițele și creșele din municipiu, potrivit organizatorilor. În Covasna acțiunea va avea loc la fel ca în anii trecuți, în centrul stațiunii, unde cei prezenți vor putea primi pachete-cadou.

Evenimentul va avea loc în data de 5 decembrie și va începe la 08:30 cu vizita ajutoarelor lui Moș Nicolae în grădinițele și creșele din municipiu, unde vor fi distribuite peste 2.000 de cadouri. Parada motocicletelor pe străzile municipiului va începe la ora 17:00, iar în jurul orei 19:30 motocicliștii vor porni spre centrul orașului Covasna, unde le vor înmâna copiilor alte aproximativ 500 de pachete cadou.

Publicitate

„Oamenii se înghesuiau să primească cât mai multe cadouri, au fost și cazuri în care s-au rupt oglinzile motocicletelor, ne-au rupt costumele de Moș de pe noi, se suiau pe motociclete ca să ajungă cât mai aproape de cadouri. Nu am cuvinte să spun ce au putut face unele persoane ca să primească mai multe pachete cu cadouri… Tocmai de asta am decis că în acest an vom duce cadourile la grădinițe, le vom înmâna direct copiilor, iar seara, de la ora 17:00, vom face parada. Vom duce peste 2.000 de cadouri la Sfântu Gheorghe și circa 500 în orașul Covasna. Începem împărțirea de la ora 08:30, apoi la ora 17:00 ne vom aduna la atelier și vom porni în paradă pe străzile din Sfântu Gheorghe. Vrem să vorbim cu reprezentanții Primăriei să vedem dacă ne lasă să facem poze cu copiii și părinții în centrul orașului, lângă Teatru, după care la 19:30 vom porni către Covasna. Vor fi în jur de 50 de motociclete”, ne-a spus organizatorul acțiunii, Márk János.

Acesta a făcut apel la persoanele, firmele și asociațiile care doresc și pot să facă acest lucru, să sprijine cu donații și acțiunea din acest an.

„Încă nu avem toți banii strânși pentru cadouri, așa că dacă sunt doritori care vor să ne sprijine, ar fi foarte bine, pentru că mulți dintre sponsorii care ne-au ajutat anul trecut au spus anul acesta că nu au buget și nu ne pot ajuta”, ne-a mai spus Márk János.

Donațiile pot fi făcute în contul organizatorilor, deschis la Garanti Bank: RO02UGBI 0000522011840RON.

La Sfântu Gheorghe prima paradă pe motociclete a ajutoarelor lui Moș Nicolae a avut loc în 2019, modelul fiind preluat de la o Asociație din Statele Unite ale Americii care organizează de mulți ani astfel de acțiuni.  

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio