Ştiri locale

Paradă în costume de epocă şi expoziţie de maşini retro, în acest weekend la Zilele Târgu Secuiesc

Tradiţionala sărbătoare a municipiului Târgu Secuiesc, Sokadalom, va avea loc în perioada 28 iunie – 2 iulie şi va cuprinde câteva zeci de manifestări, printre care şi o paradă în costume de epocă, o expoziţie de maşini retro şi tradiţionalul festival al cartofului.

Miercuri după-amiază, începând cu ora 17, în sala mare a Casei de Cultură Vigado din municipiu se va desfăşura ceremonia de decernare a Premiului Pro Urbe, laureatul din acest an fiind profesorul de matematică Baka Matyas, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Covasna între anii 2008-2012.

Joi vor avea loc programe pentru copii, precum şi sesiuni interactive de biblioterapie pentru adulţi la Biblioteca municipală Baro Wesselenyi Miklos, iar seara se va încheia cu un concert în Curtea vinurilor.

Vineri se vor deschide Târgul de produse tradiţionale şi meşteşugăreşti şi Orăşelul copiilor, iar începând cu ora 12, în faţa Cazărmii va avea loc expoziţia maşinilor retro. Pe parcursul zilei vor fi organizate workshop-uri, întâlniri cu specialişti din diverse domenii de activitate, precum şi cu oameni de afaceri, autorităţi locale şi politicieni.

Tot vineri, de la 16,30, la Muzeul Breslelor va avea loc vernisajul expoziţiei comune a artiştilor din Târgu Secuiesc şi Hatvan (Ungaria) cu prilejul aniversării a 25 de ani de la înfrăţirea celor două localităţi, iar de la ora 18,30 este programată o paradă în costume de epocă în piaţa centrală.

Sâmbătă dimineaţă, în Parcul Molnar Jozsias se va desfăşura Festivalul cartofului, iar în programul zilei mai sunt cuprinse întâlniri cu artişti, mese rotunde, ateliere, spectacole şi concerte, printre acestea din urmă numărându-se şi cel susţinute de interpreta de muzică populară Daniela Condurache, precum şi de formaţia Şuie Paparude. Zilele Târgu Secuiesc se vor încheia duminică seara cu o suită de concerte şi un joc de artificii.

Organizatorii au anunţat că vor fi instituite restricţii de circulaţie pe mai multe străzi.

„Evenimentele organizate în aer liber se vor desfăşura în mai multe locaţii, cu programe variate, după aşteptările noastre, cu mii de participanţi. Facem apel la înţelegerea şi răbdarea locuitorilor pentru evenimentele mai zgomotoase organizate în centrul oraşului şi pentru concertele în aer liber. De asemenea, vă rugăm să reţineţi că, începând de marţi seara, vor fi restricţii în Piaţa Gabor Aron, iar de miercuri după-amiază, pe străzile Petofi Sandor, Kossuth Lajos, Independenţei, Wesselenyi Miklos, Szacsvay Janos, Şcolii, Apafi Mihaly şi Marton Aron”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Primăriei.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio