Ştiri locale

Până pe 1 august mai puteţi vota iniţiativele Com’ON Sepsi

Organizatorii Com’ON Sepsi au fost încântați să constate că un total de 46 de idei au fost înregistrate pentru programul de participare a tinerilor din 2022. Ca în fiecare an, găsim o gamă variată de inițiative, care pot fi votate pe pagina www.comonsepsi.ro/initiative până pe 1 august. Organizatorii îi încurajează pe toată lumea să voteze cât mai curând posibil pentru cele 10 proiecte preferate.

Obiectivul programului Com’ON Sepsi este de a apropia oamenii și de a întări spiritul comunității în Sfântu Gheorghe. Astfel, locuitorii orașului a avut mai multe posibilități să se alăture programului în mai multe moduri: tinerii cu vârsta cuprinsă între 14-35 de ani care trăiesc, lucrează sau studiază în Sfântu Gheorghe puteau participa cu ideile lor creative, în timp ce oricine, indiferent de vârstă, putea aplica ca facilitator pentru le ajuta pe tineri să-și realizeze ideile. Acum toată atenția este acordată publicului, adică locuitorilor din Sfântu Gheorghe. Ei sunt cei care pot vota pentru proiectele depuse de tineri, astfel ajutând pe tineri să primește o sumă de maxim 2.600 de lei sprijin pentru fiecare inițiativă. Tinerii trebuie să implementeze inițiativele în perioada de 3 august – 30 noiembrie. Regulamentul detaliat este disponibilă aici: www.comonsepsi.ro/regulament.

Publicitate

Anul acesta, organizatorii au lansat Atelierul Com’ON, unde le oferă trei oportunități gratuite de instruire grupurilor participante. Mentorii, adică formatorii, predau metodele redactării și implementării proiectelor și, de asemenea, tinerii își pot îmbunătăți cunoștințele despre subiectele de comunicare, realizând astfel inițiativele lor și mai ușor.

Inițiative variate, selecție largă

În acest an au fost înregistrate multe idei creative. Inițiativele includ programe și activități culturale, sociale și de altă natură creative precum: spectacool de teatru; restaurarea laboratorului școlar de geografie; programe pentru copiii cu dizabilități; evenimente pentru bebe și mămici; evenimente sportive care implică ciclism, fotbal și alergare; prezentare de modă; seara multiculturală; eveniment de literatură și muzică; îngrijire conștientă a pielii; evenimente de muzică clasică; curs de dans; cinematograf drive-in; proiecte de protejarea mediului și multe alte idei fantastice. Puteți arunca o privire mai atentă asupra inițiativelor aici: https://comonsepsi.ro/initiative.

Procesul de vot

Anul acesta, organizatorii au făcut votul mult mai simplu, astfel este suficient să vă înregistrați doar cu un număr de telefon. Pentru a vota, trebuie să vizitați site-ul www.comonsepsi.ro. Votanții trebuie să se înregistreze pe site cu numele, numărul de telefon și codul de verificare primit prin SMS. După autentificarea cu succes, puteți face clic pe subpagina VOTARE pentru a selecta maxim 10 proiecte pentru care doriți să îl votați: https://comonsepsi.ro/initiative. Puteți vota apăsând butonul VOTEAZĂ, votul nu poate fi retras. Dacă aveți întrebări în timpul votării, puteți contacta organizatorii aici: https://comonsepsi.ro/contact.

Ildikó Knop, coordonatorul programului Com’ON Sepsi, a declarat următoarele despre procesul de vot: „Ne-am dori să răspândim inițiativele excelente ale programului Com’ON Sepsi la cât mai mulți oameni, astfel încât locuitorii din Sfântu Gheorghe să sprijine creativitatea tinerilor orașului într-un număr şi mai mare. Anul acesta am simplificat interfața de vot, evitând neplăceri tehnice din tracut. Până azi am înregistrat peste 2000 de voturi și sperăm că oameni vor profită de oportunitatea lor de vot într-un număr cât mai mare.”

Anul European al Tineretului în Sfântu Gheorghe

Ideile primite pentru ediția din 2022 a programului Com’ON Sepsi au justificat că tinerii din Sfântu Gheorghe doresc un viitor creativ, colorat, acceptabil și un viitor mai dezvoltat. Anul European al Tineretului poartă aceste valori, astfel oferind o serie de evenimente și experiențe bogate pentru tineri, iar ideile implementate de tinerii orașului nostru se încadrează perfect în acestea. Datorită tineriilor, orașul Sfântu Gheorghe  poate deveni un oraș european mai ecologic, mai accesibil și digitalizat.

Com’ON Sepsi se realizează cu sprijinul financiar al Primăriei și Consiliului Local Sfântu Gheorghe și Banca Comercială Română (BCR), fiind organizat de Asociația Culturală și de Tineret Prospero în parteneriat cu Grupul PONT. Programul se alătură inițiativei Anul European al Tineretului.

Publicitate
banner we radio