Ştiri locale

Pana de curent fără precedent din Sfântu Gheorghe s-a încheiat după 38 de ore! Autorităţile fac apel la populație să reducă consumul de electricitate, pentru a nu suprasolicita rețeaua

Problemele la rețeaua de distribuție a energiei electrice din Sfântu Gheorghe s-au încheiat în noaptea de marţi spre miercuri, directorul Electrica, Jozsa Csaba, anunţând în jurul orei 3 că toți consumatorii au fost realimentați. Astfel, cea mai mare pană de curent din ultimii mulţi ani din judeţul Covasna s-a încheiat după 38 de ore, timp în care a fost afectată aproape jumătate din populaţia oraşului. În unele zone întreruperile au fost de scurtă durată, dar sunt şi zone din oraş unde problemele au durat mai bine de 24 de ore.

Într-o postare pe Facebook de marţi seară, primarul Antal Árpád a făcut apel la populație să reducă, pe cât posibil, consumul de energie electrică în perioada următoare, pentru a evita suprasolicitarea rețelei și apariția unor noi defecțiuni. „Important! Pentru a nu suprasolicita rețeaua și pentru a evita noi defecțiuni, facem un apel la locuitori să reducă pe cât posibil consumul de energie electrică în perioada următoare!”, a transmis primarul.

Publicitate

Amintim că problemele în ceea ce privește rețeaua electrică au apărut încă de luni, la câteva minute după ora 13:00, după ce două cabluri au cedat în urma suprasolicitării, iar pompele de apă dintre Punctul de transformare 162 Billa și Punctul de transformare 86 Sfântu Gheorghe s-au defectat. Ulterior, după ce o parte dintre consumatori au fost realimentați, curentul electric a fost din nou sistat luni seara, în urma exploziei unui transformator, care a dus și la alte defecțiuni. Marți dimineața, mai multe străzi din municipiu au rămas din nou fără curent electric, iar până după-masă numărul avariilor a crescut considerabil, 54 de posturi de transformare, dintr-un total de 210 aflate în oraş, rămânând nealimentate.

Marți după-amiază, primarul Antal Árpád a convocat o ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, și a solicitat conducerii Electrica SA Covasna să prioritizeze, pe cât posibil, realimentarea cu energie electrică în acele zone care au avut cel mai mult de suferit în ultimele zile.

Directorul Electrica, Jozsa Csaba, a explicat că situația este una fără precedent, fiind cel mai grav incident de acest fel din ultimii mulţi ani. Acesta a declarat că problemele au apărut după ce a cedat mare parte din rețeaua de medie tensiune, atât din cauza consumului ridicat din această perioadă, dar și din cauza cablurilor foarte vechi.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio