Ştiri locale

Pământul ajunge în Parcul din Sfântu Gheorghe

În perioada 30 iulie – 8 august, Primăria Sfântu Gheorghe aduce în centrul oraşului instalația de lumină creată de artistul Luke Jerram. Măsurând 7 metri în diametru, Gaia este o replică la scara de 1 la 1,8 milioane a planetei Pământ, creată pe baza imaginilor detaliate de la NASA, şi va putea fi admirată deasupra lacului din Parcul Elisabeta. Instalația Gaia oferă posibilitatea rară de a vedea planeta noastră plutind sub forma unei reprezentări 3D. 

„Ne-am propus prin acest proiect să aducem planeta Pământ mai aproape ca niciodată de cei din Sfântu Gheorghe. Nu numai pentru a le oferi oamenilor o experiență unică prin care aceștia să devină conștienți de frumusețea planetei, dar şi pentru a realiza că protejarea Pământului stă doar în puterile noastre. Deciziile noastre de zi cu zi determină cum va arată această planetă peste 5, 10 sau 100 de ani, noi cei de astăzi suntem responsabili să dăm mai departe planeta aceasta așa cum artistul britanic Luke Jerram ne-a ilustrat-o prin instalația Gaia”, a declarat primarul Antal Árpád. 

Publicitate

Gaia face parte dintr-o serie de expoziții care fac înconjurul lumii, ajungând din China până în Europa sau Statele Unite ale Americii. De data aceasta, ea va fi expusă pentru 10 zile în Sfântu Gheorghe şi va putea fi admirată deasupra lacului din Parcul Elisabeta, unde va fi acompaniată și de mai multe evenimente organizate de Primăria Sfântu Gheorghe şi care vor fi anunţate în perioada următoare.

Expoziția este organizată de Lights on Romania în parteneriat cu Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe. 

(Biroul de Imagine şi Comunicare al Primăriei Sfântu Gheorghe)

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio