Ştiri locale

Pădurea de la Oituz arde de cinci zile. Pompierii nu pot controla incendiul care s-a extins pe 28 de hectare

Incendiul de pădure de la Oituz, izbucnit duminică la graniţa judeţelor Covasna şi Bacău, este greu de controlat și s-a extins pe 28 hectare. Pompierii intervin pentru a cincea zi consecutivă şi fără întrerupere pentru stingerea flăcărilor, a transmis, joi, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

“Începând cu ora 8,00, pentru schimbul de efective la locul intervenţiei se deplasează 41 pompieri cu 10 mijloace de la ISU Bacău, 17 pompieri cu 5 mijloace de la ISU Covasna, 18 lucrători şi 5 auto de la Ocolul Silvic Oituz şi 4 voluntari cu un auto de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Oituz. În total sunt 58 pompieri, 10 lucrători ai Ocolului Silvic şi 4 voluntari SVSU”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

Publicitate

Intervenția este dificilă pentru că terenul e foarte accidentat, iar accesul este dificil și periculos, deoarece pe acolo a trecut linia frontului în Primul Război Mondial și se află elemente de muniție rămasă neexplodată. Este pericolos dar se iau toate măsurile de intervenție pentru a nu se înregistra victime în rândul slavatorilor, spunea, luni, la Digi24 Andrei Grecu.

Luni şi miercuri, o aeronavă C-27J Spartan din dotarea Forţelor Aeriene Române configurată pentru stingerea incendiilor a acţionat în sprijinul pompierilor de la ISU Bacău care intervin la incendiul de pădure de la Oituz.

Incendiul a izbucnit duminică, în jurul orei 15,00, iar de atunci pompierii intervin fără încetare pentru a stinge flăcările.

Publicitate
banner we radio