Ştiri locale

Organizatorii Săptămânii Designului caută voluntari pentru organizarea evenimentului

Organizatorii celei de-a patra ediţii a Săptămânii Designului, care va avea în loc luna mai la Sfântu Gheorghe, caută voluntari pentru organizarea evenimentului.

Manifestarea, găzduită în perioada 10-14 mai de fosta Fabrică de Ţigarete din municipiu, va reuni o serie de expoziţii, ateliere de creaţie, reuniuni profesionale, mese rotunde şi o paradă a modei.

Publicitate

„Fii voluntar la noi dacă eşti interesat de lumea designului şi vrei să ajuţi la ediţia din acest an a Sepsi Design Week. Alătură-te echipei noastre dacă nu ţi-e frică de muncă, dacă eşti operativ şi pasionat”, au scris organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Voluntarii trebuie să aibă peste 14 ani şi se pot înscrie online AICI.

Potrivit organizatorilor, Săptămâna Designului de la Sfântu Gheorghe se doreşte a fi un cadru de prezentare a designerilor locali, dar şi un spaţiu de întâlnire între designeri din România şi Ungaria.

„Design Week a fost realizat cu două scopuri: unul pentru a crea un forum al meseriei de designer, pentru că sunt mulţi designeri tineri care care au început să activeze în oraşul Sfântu Gheorghe, în zona aceasta a Transilvaniei, şi să arătăm şi publicului larg ce credem noi despre cuvântul acesta magic care foloseşte la toate: design. Săptămâna Designului va avea mai multe evenimente, vor fi mai multe expoziţii deschise simultan, o să fie o paradă a modei, o să fie workshop-uri, o să fie invitaţi designeri profesionişti care care au plecat din această zonă a ţării şi au ajuns vedete. Un aspect iarăşi foarte, foarte important, am ţinut să fie invitate universităţi de specialitate. Anul acesta o să fie o serie întreagă de universităţi de design şi o să fie şi designeri din din zonă, din Sfântu Gheorghe, din judeţul Covasna, care deja profesează, designeri tineri care încearcă să-şi prezinte lucrările în diferite domenii a design”, a declarat preşedintele Asociaţiei Focus Rectus, Damokos Csaba, unui dintre iniţiatorii evenimentului.

Printre instituţiile invitate să expună în cadrul Săptămânii Designului de la Sfântu Gheorghe se numără Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti, Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, Universitatea Creştină „Partium” din Oradea, Universitatea „Metropolitan” din Sopron şi din Budapesta, precum şi Universitatea Naţională de Arte.

Cu acest prilej va fi prezentată şi expoziţia Smart Hungary a Ministerului Afacerilor Externe din Ungaria, care aduce 24 produse dezvoltate în ţara vecină, grupate pe şapte teme cum ar fi smart city, smart mobility, smart home, smart pleasure, smart agriculture, smart healthcare and smart sport.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Sfântu Gheorghe, al Consiliului Judeţean Covasna şi al Centrului de Artă din Transilvania.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio