Sport, Ştiri locale

VIDEO. Orban Barra Gabor a doborât recordul mondial la săritura cu bicicleta pe o roată

Multiplul campion naţional la trial-bike Orban Barra Gabor din Sfântu Gheorghe a doborât, sâmbătă, recordul mondial la săritura cu bicicleta pe o roată, în cadrul unei demonstraţii organizate cu prilejul Zilelor oraşului.

Pe o scenă amplasată în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, în faţa câtorva sute de spectatori, a viceprimarului Tischler Ferenc, a unui notar public şi a unui reprezentant al Federaţiei Române de Ciclism, în calitate de martori, Orban Barra Gabor a sărit de 561 de ori pe roata din spate a bicicletei, depăşind recordul deţinut de un italian, care a realizat anul trecut 495 de sărituri.

\”Sunt foarte fericit. La 450 de sărituri am simţit că, gata, nu mai pot, dar atunci cineva din public a început să strige şi a mai venit o doză de adrenalină şi am reuşit să fac recordul. Fără public nu ştiu dacă aş fi putut. Fizic trebuie să ai forţă la maximum, după 300 de sărituri te doare peste tot, mâini, picioare, spate şi trebuie să rezişti. Zilnic mă antrenez patru ore, din care 30 de minute alergare, sărituri cu coarda, exerciţii pentru întărirea braţelor, dar cel mai mult contează antrenamentul cu bicicleta\”, a declarat Orban Barra Gabor.

În urmă cu doi ani, sportivul covăsnean a stabilit două recorduri mondiale omologate de Guinness World Record, la mersul cu bicicleta cu spatele (27,58 de metri) şi la săritura pe o roată (309 sărituri).

Recent, tânărul covăsnean a participat la concursul \”Românii au talent\”, iar juriul, impresionat de prestaţia sa, l-a trimis direct în semifinală.

Purtătorul de cuvânt al Zilelor Sfântu Gheorghe, Erdely Andras, a declarat că momentul a fost filmat, iar înregistrarea urmează să fie trimisă la responsabilii Guinness Book, care vor decide dacă o validează şi omologhează oficial.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio