Ştiri locale

Oraşul Întorsura Buzăului primeşte bani pentru încălzire de la Ministerul Dezvoltării

Ministerul Dezvoltării alocă cea de a doua tranșă din schema de sprijin pentru funcționarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a populației, pentru sezonul rece 2022-2023, în valoare de peste 37 de milioane de lei, banii urmând să fie repartizați către bugetele locale a 14 localități din țară.

Printre acestea se numără și Primăria Întorsura Buzăului, care va primi suma de 24.566 lei, pentru încălzirea pe bază de biomasă (rumeguș, tocătură lemn, coajă lemn). Pe lista beneficiarilor se mai află municipiile Buzău, Motru, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Brad, Iași, Drobeta-Turnu Severin, Suceava, Vatra Dornei, Râmnicu Vâlcea și Timișoara, precum și orașele Huedin și Horezu.

Publicitate

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a transmis că sumele repartizate sunt aferente consumului de combustibil sub formă de păcură, cărbune și biomasă, potrivit cererilor depuse de unitățile administrativ-teritoriale până la această dată, urmând ca, la cererea administrațiilor locale, să fie alocate alte fonduri în următoarele tranșe.

Până în prezent, în cadrul programului de sprijin, Ministerul Dezvoltării a repartizat 140 de milioane de lei din cele 250 de milioane de lei aprobate de Guvern pentru localitățile care se încălzesc cu sisteme pe bază de cărbune, păcură sau biomasă.

În limita sumelor alocate din bugetul de stat, Ministerul va deconta, în ordinea solicitărilor, până la 50% din suma facturată pentru achiziția de cărbune, păcură sau biomasă, pentru perioada octombrie 2022 – martie 2023.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio