Ştiri locale

Opt persoane suspecte de COVID-19, transportate la Spitalul Judeţean în ultimele două zile

Opt persoane suspecte de COVID-19 au fost transportate în ultimele două zile la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, informează Prefectura Covasna.

Potrivit unui comunicat de presă, în judeţul Covasna se află în carantină instituţionalizată 125 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contractat noul coronavirus, faţă de 108 câte erau în cursul zilei de duminică, iar 3.455 persoane sunt în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală, cu 153 mai multe decât în ziua precedentă.

De asemenea, 136 persoane care prezentau o stare de sănătate bună au ieşit din autoizolare.

„În ultimele două zile, paramedicii SMURD şi personalul medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean au transportat 8 persoane către Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Covasna”, se arată în comunicat.

În ultimele 24 ore, instituţiile aflate în subordinea MAI au efectuat 134 misiuni pentru menţinerea ordinii publice la unităţile spitaliceşti şi locurile de carantină, pentru fluidizarea circulaţiei şi escortarea convoaielor şi a coloanelor auto, precum şi misiuni de verificare prin mijloace specifice a respectării interdicţiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină.
Potrivit comunicatului, au fost aplicate aproape o sută de sancţiuni contravenţionale unor persoane depistate că nu au respectat măsurile dispuse de autorităţi, valoarea totală a amenzilor fiind de 105.950 lei.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio