Ştiri locale

Opt cazuri de corupţie investigate în acest an de IPJ Covasna

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna a investigat în 2017 opt cazuri de corupţie, în care au fost implicate 26 de persoane, şi a înaintat parchetelor zece dosare penale instrumentate în anii precedenţi, a declarat marţi comandantul instituţiei, comisarul-şef Eugen Palade.

„Anul acesta au fost efectuate investigaţii în opt fapte de corupţie, în care au fost implicate un număr de 26 de persoane, contravaloarea sumelor şi bunurilor materiale care fac obiectul actelor de corupţie fiind de aproximativ 10,3 milioane de lei. (…) Este vorba despre bani şi bunuri care au fost oferite ca mită, deci provenienţa lor este ilicită şi a fost constată în documentarea faptelor respective”, a afirmat Palade. El a adăugat că nu poate da mai multe detalii referitoare la cazurile menţionate, întrucât cercetările nu sunt încă finalizate.

Publicitate

Totodată, anul acesta, IPJ Covasna a înaintat parchetelor zece dosare penale privind 43 de fapte de corupţie comise în anii precedenţi, în care au fost implicate, printre altele, şi 22 de persoane aflate în diverse funcţii de conducere.

„În ce priveşte faptele de corupţie, anul acesta au fost înaintate parchetelor cu propunerea de declinare a competenţei un număr de zece dosare penale, constatate în anii precedenţi, cu 43 de fapte, dintre care 40 vizează infracţiuni prevăzute de Legea 78/2000, o faptă de dare de mită şi una de luare de mită. Un număr de 26 de persoane cercetare au fost deferite parchetelor, dintre care opt spre Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Un număr de 22 persoane implicate în faptele de corupţie au funcţii de conducere”, a precizat comisarul-şef Eugen Palade.

El a mai spus că va manifesta în continuare „toleranţă zero” faţă de orice faptă de corupţie.

(Agerpres)

 

Publicitate
banner we radio