Ştiri locale

Oprirea traficului pietonal în Piaţa Libertăţii afectează activităţile din zonă

Începând de miercuri, 14 octombrie, din cauza lucrărilor de construcţie a noii pieţe centrale, se va închide circulaţia pietonală pe Piaţa Libertăţii – pe tronsonul dintre Teatrul  „Tamási Áron” şi intersecţia cu str. Grof Mikó Imre. Această restricţie de circulaţie pentru pietoni este valabilă până în data de 23 octombrie.

În toată această perioadă, accesul în clădirea Teatrului „Tamási Áron” şi în Studioul Nou, atât pentru angajaţi, cât şi pentru spectatori, se va face prin intrarea Primăriei şi curtea teatrului. De asemenea, la Biroul de Organizare Evenimente Culturale se va putea ajunge tot prin curtea teatrului, prin intrarea din spate.

Publicitate

Din cauza lucrărilor aflate în desfăşurare, în această perioadă de timp nu va exista posibilitatea de a intra în magazinele, restaurantele şi sediile organizaţiilor aflate pe acest tronson de drum.

Anna Maria Popa, directoarea Teatrului Andrei Mureşanu, ne-a spus că activitatea teatrului este afectată de aceste lucrări, mai ales că la premiera de sâmbătă la spectacolul \”Doi Galbeni\” au fost vândute deja aproape 300 de bilete. Tot Anna Popa ne-a mai spus că nu e nimeni vinovat pentru acest lucru, şi că lucrările de modernizare a centrului oraşului necesită şi sacrificii, aşa că „înghiţim în sec şi încercăm să ne desfăşurăm activitatea cum putem mai bine în condiţiile date”.

Astfel, în perioada 14 – 23 octombrie, accesul în teatru se va face prin intrarea principală a Primăriei. Pentru a ajunge în sala de spectacole, trebuie traversată curtea teatrului și folosită intrarea laterală sau cea prin bar. Cu ocazia premierei de sâmbătă la „Doi Galbeni\”, echipa de voluntari va conduce publicul din fața Primăriei până în incinta teatrului.

Molnár István – patronul Irish Pub, restaurant care va fi închis în toată această perioadă – ne-a spus că e foarte supărat pe această situaţie pentru că pierderile vor fi destul de mari. În afară de facturile la curent şi gaz care vor fi mai mici, toate celelalte cheltuieli rămân la fel – salariile la angajaţi trebuie plătite, chiria trebuie plătită şi aşa mai departe, însă vânzare nu va exista. Ba mai mult, restaurantul a suferit pierderi încă din luna august din cauza lucrărilor care au loc în centru şi care au micşorat traficul în acea zonă. L-am întrebat pe Molnár István şi despre eventuale despăgubiri pe care le-ar putea solicita de la Primărie, iar răspunsul său a fost că va merge la autorităţi să vadă dacă există această posibilitate.

\"hdr\"

\"IMG_20151013_114755\"

Publicitate
Publicitate
banner we radio