
Operatori de turn virtual, antrenați special pentru Aeroportul din Brașov. ROMATSA pregătește o echipă extinsă
Având în vedere că în această perioadă a anului traficul aerian este în general mai scăzut, ROMATSA și Aeroportul Internațional Brașov GHV au agreat de comun acord ca o parte din programul destinat serviciilor de navigație pentru spațiul aerian aferent Brașovului să se folosească pentru pregătirea unor noi controlori de trafic aerian care urmează să fie licențiați exclusiv pentru spațiul aerian brașovean, scrie bizbrasov.ro.
„Acest proces de pregătire implică alocarea mai multor controlori de trafic aerian din sala de dirijare către simulator, acolo unde vor avea rolul de instructori pentru viitorii controlori. Tot acest proces de pregătire nu va afecta orarul de zbor actual al AIBG. Cu această nouă serie de controlori de trafic, vom avea o echipă extinsă, dedicată exclusiv spațiului aerian al Brașovului, pregătită să facă față oricăror solicitări de program venite din partea operatorilor aerieni”, au transmis reprezentanții Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav.
Obiectivele Aeroportului Braşov pe 2025
Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a transmis că ar vrea ca orele de dirijare de pe aeroport să crească de la 12 la 20. Peste 300.000 de pasageri în 2025 și atragerea cât mai multor companii aeriene.
Acestea se numără printre principalele obiective pentru Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav anunțate de administrația județeană în cadrul ședinței directorilor generali ai aeroporturilor din România, eveniment care are loc zilele acestea, la Brașov.
De asemenea, președintele Consiliului Județean Brașov a mai transmis că ar vrea ca orele de dirijare să crească de la 12 la 20, dacă piața aviației din Brașov va permite acest lucru.
Adrian Veștea a vorbit și despre alte proiecte de viitor pentru AIBG, unele dintre ele fiind deja în derulare, potrivit Radio România Brașov FM: „Sunt mai multe proiecte în diverse stadii de implementare. Evident, de această dată, Aeroportul Brașov, ținând cont de faptul că are o regie proprie și că deja are un istoric în ceea ce înseamnă funcționarea, chiar dacă este foarte puțin, un an și jumătate, are posibilitatea să aplice pe ghidurile de finanțare de la Ministerul Transporturilor. Fie că vorbim de acest parc fotovoltaic, fie că vorbim de cumpărarea de echipamente cu emisii scăzute de carbon pentru tot ceea ce este necesar în interiorul aeroportului. De asemenea, avem un alt proiect care se referă la construirea unei clădiri care să adăpostească echipamentele pe care le are aeroportul, fie că vorbim de echipamentele de deszăpezire, de echipamentele de degivrare.”