Ştiri locale

OPC Covasna a descoperit produse cosmetice cu substanțe toxice interzise

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Covasna a amendat o societate comercială din județ după ce a depistat pe piață un produs cosmetic ce conținea o substanță toxică interzisă.

Potrivit unui comunicat de presă, pachetul care conține diferite modele de unghii false și un tip de adeziv produs în China avea în compoziție dibutyl phthalate, o substanță interzisă în produsele cosmetice din cauza efectelor nocive pe care le are asupra organismului uman.

Publicitate

„Substanța pătrunde în corp și sânge, afectând sistemul hormonal sau contribuind la o dezvoltare anormală a aparatului genital, la creșterea nivelului de diabet ori scăderea calității spermei și cu risc de înmulțire a cazurilor de infertilitate masculină”, se arată în comunicatul CJPC Covasna.

În urma verificărilor, întreaga cantitate de produse neconforme a fost retrasă definitiv din circuitul comercial, iar societatea a fost sancționată contravențional cu suma de 2.000 de lei.

Lista completă a produselor nealimentare periculoase poate fi consultată pe site-ul oficial www.gov.anpc.ro, secțiunea INFO Consumatori – RAPEX – Semnalări RAPEX.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio