Ştiri locale

OPC Covasna, amenzi de peste 20.000 de lei aplicate comercianților de jucării

Comisariatul Protecția Consumatorilor (OPC) Covasna a desfășurat, în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, o serie de acţiuni pentru verificarea și depistarea jucăriilor care nu respectă cerințele esențiale de siguranţă, în urma neregulilor constatate fiind aplicate amenzi în valoare totală de 22.000 de lei. În plus, au fost retrase definitiv de la comercializare produse în valoare totală de 1.389 lei.

Într-un răspuns la solicitarea We Radio, conducerea OPC Covasna ne-a transmis că operatorii economici sancționați au puncte de lucru în municipiile Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc.

Publicitate

Printre neregulile constatate se numără: comercializarea unor jucării fără instrucțiuni; jucării care imită produsele alimentare şi care pot pune în pericol sănătatea consumatorilor; jucării notificate prin Sistemul RAPEX ca prezentând risc chimic; dar și lipsa traducerii unor informații în limba română pe etichetele produselor (denumirea produsului, instrucțiuni şi informații privind siguranța; lipsa afișării prețului la unele jucării).

Controlul a fost derulat de Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor – Regiunea Centru, în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, fiind controlați 77 de operatori economici din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. Potrivit unui comunicat al instituției, la peste 83% dintre operatori au fost constatate nereguli, valoarea totală a produselor verificate fiind de 194.000 lei, iar valoarea jucăriilor retrase definitiv de la comercializare fiind de peste 77.000 lei.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio