Ştiri

OMS spune că termenul de ”distanțare socială” este greșit. Ce cuvinte ar trebui să folosim în schimb

OMS consideră că termenul de ”distanțare socială” este greșit, pentru că implică un sentiment de deconectare de cei dragi, iar în locul acestuia trebuie folosită expresia ”distanțare fizică”.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă renunțarea la termenul de ”distanțare socială” în contextul pandemiei de coronavirus, pentru că poate implica un sentiment de deconectare de cei dragi, ceea ce poate avea un impact negativ asupra sănătății mentale, fiind foarte important ca oamenii să rămână conectați social, scrie Monitorul de Cluj.

Publicitate

„Am spus distanţare fizică, deoarece este important să rămânem separaţi fizic, dar conectaţi social”, a declarat Maria Van Kerkhove, epidemiolog al OMS, adăugând că oamenii ar trebui să aibă grijă de sănătatea lor mentală şi de cei dragi în timpul pandemiei, potrivit CNN.

OMS atrage atenția că distanţarea fizică de ceilalţi este una dintre cele mai eficiente metode de a combate răspândirea coronavirusului.

Distanțarea ar putea duce la o criză de sănătate mentală

Acest lucru contravine însă dorinţelor oamenilor de conectare şi atingere fizică, ar putea contribui la sentimente de anxietate, frică de singurătate şi durere care ar putea crea o altă criză, de sănătate mentală.

Absenţa contactului fizic şi a conexiunii umane poate avea efect negativ. Acesta este unul dintre motivele pentru care Jamil Zaki, psiholog Stanford, sugerează redimensionarea „distanţării sociale”.

„Distanţarea socială a fost termenul greşit de la început. Ar trebui să ne gândim la asta ca la o ”distanţare fizică” pentru a sublinia că putem rămâne conectaţi social chiar şi în timp ce suntem separaţi”, a afirmat acesta.

Publicitate
banner we radio