Ştiri locale

Olimpiada deșeurilor – premiere intermediară

Începând cu luna octombrie, SC TEGA S.A. în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Covasna, Agenția de Protecție a Mediului Covasna și CCR Logistics SRL a lansat programul de colectare a deșeurilor selective, inițiat pentru instituțiile de învățământ din județul Covasna. Programul este conceput pentru conștientizarea importanței ocrotirii mediului înconjurător și colectarea selectivă a deșeurilor. În programul de colectare s-au înscris 19 instituții de învățământ, astfel grupul/clasa care a colectat cea mai mare cantitate de deșeuri va beneficia în data de 15 decembrie de o premiere intermediară, premiile constând în dulciuri și articole sportive.

Locul I – clasa IX D – Liceul Tehnologic „Baroti Szabo David” Baraolt – 588,6 kg

Locul II – clasa IV B – Liceul Mikes Kelemen Sf. Gheorghe – 498,85 kg

Locul III – clasa II B – Liceul Mikes Kelemen Sf. Gheorghe – 458,25 kg

Premiu special – tuburi fluorescente – clasa VII C – Sc. Gimnaziala „Gaal Mozes” Baraolt – 103,2 kg

Premiu special – baterii/acumulatori portabili – clasa pregatitoare A – Liceul de Arta „Plugor Sandor” Sf. Gheorghe – 35,5 kg baterii

Rezultatele pot fi studiate pe site-ul www.tega.ro

Campania de colectare se va desfășura până la data de 10 iunie 2017. Toate cantitățile de deșeuri predate în cadrul programului de colectare al deșeurilor selective vor fi incluse în rezultatul final al concursului. Premiile finale vor fi acordate claselor/grupelor de elevi, pe baza celor mai mari cantități de deşeuri cumulate (DEEE şi DBA), după cum urmează:

  • Locul 1 = echipamente IT
  • Locul 2 = laptop
  • Locul 3 = aparat foto

Premii speciale:

  • 2 premii speciale (câte un smartphone) pentru cea mai mare cantitate de baterii uzate şi surse de iluminat.
Publicitate
banner we radio