Ştiri

Oficial: Ziua de 29 noiembrie – zi liberă pentru bugetari

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat vineri, la începutul ședinței de guvern, că Executivul va adoptat proiectul prin care ziua de luni, 29 noiembrie, va fi declarată zi liberă, astfel încât să fie realizată o punte cu zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie.

„Avem trei puncte importante pe ordinea de zi. Proiectul de rectificarea, prelungirea stării de alertă pe tot teritoriul României și stabilirea zilei de 29 noiembrie ca zi liberă”, a anunțat premierul.

Ciucă spune însă că vor fi o serie de prevederi în legătură cu cei care nu vor beneficia de zi liberă, acolo unde este necesară continuarea activității. De asemenea, premierul le-a transmis miniștrilor să se asigure că vor avea continuitatea la locul de muncă astfel încât fondurile care vor fi alocate astăzi prin rectificarea bugetară să ajungă la oameni, fiind necesare operațiuni pentru plata salariilor și pensiilor.

Publicitate

Acesta le-a mai spus miniștrilor să se implice în activitățile pregătitoare pentru Ziua Națională.

Proiectul pentru ziua liberă de 29 noiembrie a fost amânat de trei ori în ultima săptămână, ba prin anularea ședințelor de guvern, ba din cauza lipsei avizelor.

Textul actului normativ:

„Pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, ziua de 29 noiembrie 2021 se stabilește ca zi liberă.

Pentru recuperarea zilei de muncă stabilită ca zi liberă instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2021 potrivit planificărilor stabilite.”

Publicitate
banner we radio