Ştiri locale

Oferta turistică a județului Covasna a fost promovată la București și Budapesta

Oferta turistică a județului Covasna a fost promovată, la sfârșitul săptămânii, în cadrul târgurilor de turism Romexpo de la Bucureşti și Hungexpo de la Budapesta. Ediția de primăvară a Târgului de Turism Romexpo s-a derulat în perioada 23-26 februarie, la București, adunând laolaltă peste 150 de companii din zece ţări, care au prezentat reduceri de până la 50% pentru destinaţiile populare, dar şi promoţii speciale la vacanţele de lux.

Printre cei prezenți s-au numărat Visit Covasna și Turism Covasna, care au promovat obiectivele turistice precum castelele și conacele, valorile tradiționale, arta populară, gastronomia locală, turismul balnear și de aventură, dar și XBalloon Transylvania din Târgu Secuiesc, aceștia din urmă fiind organizatorii primului festival de baloane cu aer cald din județ.

„Nu te vei plictisi nicio clipă în județul Covasna! Te așteaptă atâtea aventuri, fie că vrei să descoperi natura, gastronomia, atmosfera castelelor și conacelor, sau izvoarele de apă minerale! Pe lângă trailerul filmului nostru de promovare turistică (AICI), câteva dintre scurtmetrajele noastre tematice vor debuta în perioada 23-26 februarie la Târgul de Turism al României de la ROMEXPO din București și la Târgul de Turism de la Hungexpo din Budapesta”, se arată pe pagina de Facebook Visit Covasna.

Potrivit aceleiași surse, datorită varietății resurselor naturale, Covasna este una dintre cele mai căutate staţiuni balneoclimaterice din România. Prezența apelor minerale, a mofetelor, dar și aerul bogat în ioni negativi au făcut posibile dezvoltarea turismului balnear și elaborarea „metodei Covasna” – o procedură de tratament folosită de mai bine de cinci decenii.

Printre țările care au participat la ediția din acest an a Târgului de turism Romexpo s-au numărat Bulgaria, Cipru, Egipt, Grecia, Israel, Republica Moldova, Polonia, Turcia şi Ungaria.

Tot în perioada 23-26 februarie, Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna a fost prezentă la standul Ținutului Secuiesc, împreună cu asociațiile de turism din județele Harghita și Mureș, în cel mai mare pavilion al Centrului de Congrese și Expoziții Hungexpo din Budapesta, unde au fost prezenți aproape 100 de expozanți din 34 de țări.

Potrivit unui comunicat al Asociației, participarea la cele două târguri de turism are ca scop creșterea vizibilității facilităților și atracțiilor turistice ale județului. Pe lângă broșurile tematice realizate de asociație, în cadrul târgurilor sunt prezentate broșuri și oferte realizate de întreprinderile turistice locale, în special de la unitățile de cazare. La Budapesta, vizitatorii standului au putut degusta produse ale grupului de firme Bertis, precum și delicatese secuiești, și au putut face fotografii în colțul foto amenajat în acest scop

„În județul Covasna a fost lansat un produs relativ nou, care este foarte popular în rândul turiștilor, și anume turismul nobiliar. S-au făcut investiții pentru ca majoritatea conacelor și castelelor din județ să fie introduse în circuitul turistic, pentru a fi accesibile vizitatorilor sau să fie folosite ca și unități de cazare”, a transmis László Endre, președintele Clusterului de Management al Destinației Turistice a Ținutului Secuiesc.

Reprezentanții Birourilor de informare turistică din Sfântu Gheorghe și Baraolt au transmis că vizitatorii au fost interesați în special de tratamentele balneare și activitățile de petrecere a timpului liber în județ, dar și de ofertele unităților de cazare pentru perioada Paștelui.

„Cei interesați au putut obține o imagine amplă a atracțiilor turistice din județul Covasna, inclusiv despre Depresiunea Baraolt, ca o regiune în care se regăsesc majoritatea tipurilor de atracții turistice tipice județului. Am avut vizitatori la stand care au fost uimiţi de serviciile de la Körtövés Guest Village care invocă vremuri mult apuse, sau de atmosfera deosebită ale Caselor de Oaspeţi a Contelui Kálnoky, şi un agent de turism care va aduce în această vară oaspeţi americani la Castle Hotel Daniel şi în Cheile Vârghișului”, a transmis Demeter István, reprezentant al biroului de informare turistică din Baraolt.

Numărul vizitatorilor la Târgul de turism Romexpo s-a dublat față de anii precedenți, participanții fiind interesați de întreaga gamă de produse turistice oferite.

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a declarat la finalul săptămânii trecute că România este pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte resursele minerale şi naturale cu calităţi terapeutice, însă deși astfel de resurse există în peste 100 de localități, țara noastră are doar 33 de staţiuni.

Potrivit ministrului, în ședința de miercuri a Guvernului a fost aprobat un memorandum pentru o schemă de ajutor destinată operatorilor care activează în turismul balnear. Localităţile care au astfel de resurse şi doresc să facă baze de tratament în vederea constituirii unor staţiuni balneare noi, vor putea aplica pentru finanțare până pe 1 august.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio