Ştiri locale

Octombrie Roz la Sfântu Gheorghe! Din 11 octombrie se pot face programări pentru ecografii mamare gratuite

UPDATE IMPORTANT! Cu ocazia evenimentului prezentat mai jos, împreună cu CLINICA PROVITAM din Sfântu Gheorghe, ALMA va oferi GRATUIT 100 de ecografii mamare.

Începând cu data de 11 octombrie 2021 se pot face programări, dacă sunt îndeplinite simultan următoarele 3 condiţii: 1. Vârsta între 20 şi 40 ani; 2. Să nu aibă o afecţiune confirmată de cancer de sân; 3. Minim 1 an de la ultima ecografie mamară efectuată. Programarea pentru screening eco mamar se face telefonic și în limita locurilor disponibile NUMAI începând cu 11 octombrie, la 026.312.919 sau 0728.114.900.

Publicitate

Sfântu Gheorghe 9 octombrie 2021: “Eva şi Éva & Éva es Eva”

Sesiune de informare medicală la Centrul Cultural Arcuş

Piesă de teatru la Teatrul Andrei Mureşanu

Seară de socializare şi fundraising la Centrul Cultural Arcuş

Sponsori: Centrul Cultural Arcuş, Teatru Andrei Mureşanu, Clinica ProVitam, Companiile Volker Vornehm, Julius Meinl, Avene, Editura Litera

Mie nu mi se poate întâmpla! Nici ei nu i se poate întâmpla! – au rămas doar dorinţe. Realitatea ne dovedeşte că 2 din 10 femei au sau vor avea cancer de sân. Este momentul să gândim altfel.

ALMA, Asociaţia pentru Ajutor, Luptă, Motivare şi Asistenţă în afecţiuni grave invită Sfântu Gheorghe să îi fie alături în ziua de 9 octombrie în acţiunea

“Eva şi Éva & Éva es Eva”

dedicată conştientizării, prevenţiei şi luptei cu cancerul de sân.

Toate fondurile sau alte ajutoare donate în cadrul evenimentelor sub egida “Eva și Éva & Éva es Eva” vor fi alocate pentru susţinerea a patru programe oferite gratuit, organizate pentru femeile din judetul Covasna:

Grup Terapeutic psihologic limba română, la Sfântu Gheorghe

➢ Grup Terapeutic psihologic limba maghiara, la Târgu Secuiesc

➢ Grup terapeutic drenare de limfedem superior, la Târgu Secuiesc

100 de ecografii mamare gratuite pentru beneficiare realizate in parteneriat cu Clinica ProVitam din Sfântu Gheorghe

Alături de sponsori şi parteneri locali vom fi organizatorii mai multor momente importante:

De la ora 11:00 la 14:00, la Centrul Cultural Arcuş se va desfăşura prima sesiune bilingvă de informare medicală unde vor fi prezenţi medici din specialităţile conexe diagnosticării şi tratării cancerului de sân:

Dr.Simona Filip Pinciu – medic primar chirurgie generală, competenţe în endoscopie digestivă diagnosticată, ecografie generală, chirurgie oncologică, chirurgie laparoscopic nivel II tehnici avansate

Dr.Gerald Filip – medic primar chirurgie generală, competenţe în chirurgie oncologică, ecografie generală, chirurgie laparoscopică nivel II, endoscopie digestivă diagnosticată

Dr.Livia-Maria Terza – medic primar pediatru, doctor în ştiinţe medicale

Dr.Iulia Muraru – medic specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă

Dr.Dragoș Muraru – Medic primar chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă, doctor în medicină

Dr.Hajdu Karoly Adrian – medic specialist oncolog

Psihoterapeut Gabriela Cornelia Farcaş – psihoterapeut integrativ relaţional, psiholog clinician, psihopedagog

Ne vor învăţa despre prevenţia secundară a afecţiunii oncologice şi despre investigaţiile de rutină care se impun sa fie făcute periodic în vederea depistării precoce a cancerului. De asemenea, vom beneficia de ghidare medicală menită să prezinte cronologia pe care pacienta trebuie să o parcurgă din punct de vedere medical din momentul suspiciunii sau al confirmării afecţiunii.

Participarea este liberă, însă numărul limitat de locuri disponibil ne obligă să solicităm înscriere prin telefon/sms 0732.908.078 sau e-mail contact@asociatia-alma.ro

Începând cu ora 18:00 vă aşteptăm la teatrul Andrei Mureşanu, să vizionaţi piesa Dragonul de Aur. Încasările din biletele vândute vor fi donate de către echipa Teatrului Andrei Muresanu pentru sprijinirea programelor dedicate femeilor diagnosticate cu neoplasm mamar din judeţul Covasna.

La ora 20:00 revenim la Centrul Cultural Arcuş pentru seara de socializare şi fundraising, unde printre alte surprize ne vom incanta cu un recital sustinut de Maya Ciosa, tânăra câştigatoare a concursului Vocea României. Vom expune obiecte frumoase, donate de artizani locali sau manufacturate de voluntarii noştri; obiecte din valorificarea cărora să putem da sprijin femeilor afectate de cancer de sân din comunitate.

Pe durata weekendului 9-10 Octombrie, atletul Robert Kovacs va alerga 42 de km în solidaritate cu femeile cu neoplasm mamar din judetul Covasna. Vă rugăm să accesaţi Robert Kovacs: Alerg 2 x21 km pentru sanatatea femeilor din Covasna! 2 x 21km a kovásznai nök egezségéért – Galantom – Comunitatea oamenilor de bine şi să donaţi pentru fiecare km alergat de Robert.

Ne dorim ca Ziua de 9 octombrie 2021 să fie un moment de start în Conştientizarea şi Lupta cu Cancerul de Sân.

(Asociaţia pentru Ajutor, Luptă, Motivare şi Asistenţă în afecţiuni grave)

Publicitate
banner we radio