Ştiri locale

O treime din suprafaţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe a fost afectată de incendiu

Aproape o treime din suprafaţa Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiul Sfântu Gheorghe a fost afectată de un puternic incendiu izbucnit vineri seară în interiorul clădirii, informează Prefectura Covasna.

Potrivit sursei citate, incendiul a cuprins sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor, iar echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au reuşit să lichideze flăcările în aproximativ cinci ore.

Publicitate

„Incendiul a fost semnalat la numărul unic de urgenţă 112 la ora 23:20. Echipele ISU au acţionat cu 5 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 2 autospeciale pentru intervenţie la înălţime şi o ambulanţă. De asemenea, la locul intervenţiei au fost alocate şi resurse din cadrul Inspectoratului de Poliţe Judeţean (IPJ), Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ). Pentru gestionarea situaţiei au fost alocate în total 45 de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Clădirea are aproximativ 4000 de metri pătraţi din care au fost afectaţi aproximativ 1500 metri pătraţi”, se arată într-un comunicat de presă.

Autorităţile au precizat că nu au fost identificate victime şi se fac cercetări pentru stabilirea cauzelor incendiului.

„Având în vedere starea de degradare a imobilului, precum şi incertitudinea în jurul dreptului de proprietate, consider că este o situaţie norocoasă că, cel puţin până în momentul de faţă, nu au fost identificate victime”, a declarat prefectul Raduly Istvan.

Acesta a convocat, sâmbătă dimineaţă, o şedinţă operativă cu structurile Ministerului Afacerilor Interne şi Inspectoratului de Stat pentru Construcţii pentru a stabili acţiunile ce vor fi întreprinse în perioada următoare.

„La momentul actual continuă cercetările pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului şi stabilirea cauzei producerii evenimentului. De asemenea, un echipaj ISU va rămâne la faţa locului pentru a supraveghea situaţia”, se mai menţionează în comunicat.

Casa de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe şi-a încetat activitatea în urmă cu aproape zece ani, după ce Primăria i-a blocat conturile pentru neplata impozitelor la bugetul local, care se cifrau la peste un milion de lei.

Ulterior autorităţile locale au solicitat insistent sindicatelor şi Guvernului să accepte transferarea acestui imobil în proprietatea oraşului pentru a putea fi repus în circuitul public, arătând că instituţiile de cultură finanţate din bugetul local duc lipsă de spaţii, însă demersurile au rămas fără rezultat.

Clădirea abandonată s-a degradat odată cu trecerea timpului, aici găsindu-şi adăpost temporar mai mulţi oameni ai străzii.

(Agerpres)

Foto: Facebook / Vörös T. Balázs

Publicitate
Publicitate
banner we radio