Ştiri locale

O tânără din Sfântu Gheorghe a murit după ce a căzut într-o prăpastie de 50 de metri

Tragedie în masivul Piatra Craiului. O turistă a murit după ce a căzut aproape 50 de metri , într-o râpă. Misiunea de recuperare a cadavrului s-a încheiat după mai bine de 14 ore. Victima este Diana Pora, o tânără de 28 de ani din Sfântu Gheorghe, care iubea muntele. Prietenilor nu le vine să creadă că tânăra și-a găsit sfâșitul pe unul dintre traseele atât de dragi ei.

Fata se afla în Masivul Piatra Craiului împreună cu alți patru prieteni, pe o potecă foarte îngustă. Prietenii ei au văzut-o când s-a dezechilibrat și a căzut în gol în prapastia adâncă de aproximativ 50 de metri. Au sunat imediat la 112, iar spre ei au plecat mai multe echipe de salvamonușiști și jandarmi.

Publicitate

Aproape 14 ore le-a luat salvamontiștilor să ajungă în zona respectivă și să coboare trupul la baza muntelui. Intervenția a fost extrem de dificilă din cauza configurației traseului.

Trupul a fost predat autorităților, iar o anchetă va stabili, în urma audierilor și necropsiei, cum s-a petrecut evenimentul și cauza decesului.

Turista care a murit avea doar 28 de ani și era din Sfântu Gheorghe, fiind stabilită de câţiva ani la Braşov. Diana Pora iubea muntele și mergea des în excursii pe cele mai înalte masive din țară.

„Bucuria de a-mi zburda sufletul pe poteci și surpriza cerului scăldat în soare mi-a dat o energie incredibil de faină azi. Ce fain e să fii viu. Ole!”, este mesajul postat de tânără cu câteva zile înainte de tragedie.

Prietenii sunt înmărmuriți de vestea că Diana a murit pe unul din traseele pe care le-a urcat de atâtea ori, iar pagina ei de socializare s-a umplut de mesaje emoționante trimise de cunoscuți.

 

Publicitate
banner we radio