Ştiri locale

O singură amendă de 7.500 lei aplicată de Garda de Mediu Covasna în urma celor peste 20 de controale din noiembrie

În luna noiembrie a acestui an, comisarii Gărzii de Mediu Covasna au derulat 24 de inspecții planificate și neplanificate, în urma cărora au aplicat un avertisment și o amendă în valoare de 7.500 de lei.

Potrivit unui comunicat al instituției, în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie au fost realizate 315 inspecții, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 27 de avertismente și 51 amenzi contravenționale în valoare totală de 638.800 lei.

Publicitate

Din totalul controalelor, 53 au fost realizate în urma unor sesizări (din care două în luna noiembrie), 18 în urma autosesizării comisarilor de Mediu, 82 pentru verificarea modului de respectare a condițiilor impuse în actele de reglementare (din care 4 în luna noiembrie), 38 derulate împreună cu alte autorități (din care una în noiembrie), 31 de inspecții dispuse de Comisariatul General, 5 pentru verificarea realizării măsurilor impuse (din care una în noiembrie), respectiv una pentru identificarea de obiective noi.

„În timpul controalelor efectuate în perioada menționată, au fost constatate următoarele neconformități: lipsa solicitării/obținerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecției mediului, nedepunerea declarației la fondul pentru mediu, abandonarea deșeurilor, eliminarea deșeurilor prin ardere, lipsa evidenței gestiunii deșeurilor, transportul deșeurilor fără a deține formulare de încărcare/descărcare deșeuri. Au fost aplicate 78 sancțiuni principale, (…) în valoare totală de 638.800 lei. Totodată, a fost suspendată activitatea a nouă societăți și patru confiscări bunuri (3 căruţe, o autoutilitară), s-a înaintat o sesizare către organele de cercetare penală, o propunere de suspendare acte de reglementare”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Covasna.

Potrivit acestora, inspecțiile au avut ca prioritate verificarea sesizărilor, dar și a respectării condițiilor impuse în actele de reglementare și a măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio