Ştiri

O poştăriţă a fugit cu banii de curent ai sătenilor

De aproape doi ani, 100 de localnici dintr-o comună din Ialomiţa au fost înşelaţi de poştăriţa din localitate. Oamenii îi dădeau acesteia banii pentru curent. Femeia le dădea, în schimb, factura de la ENEL Dobrogea ruptă, fără partea în care erau trecute restanţele, şi o chitanţă falsă, fără nicio ştampilă. Localnicii şi-au dat seama că sunt înşelaţi abia luna trecută, atunci când angajaţii ENEL au venit să le taie curentul.

La o primă estimare, prejudiciul se ridică la aproape 50.000 de lei. Pentru a nu rămâne fără curent electric, bătrânii au plătit sumele restante care sunt cuprinse între 300 şi 2.500 de lei.

Publicitate

Chiar dacă aproape 100 de localnici au fost păgubiţi de poştăriţă şi astfel au acumulat penalităţi, reprezentanţii ENEL nu a debranşat niciun localnic.

Imediat după ce s-a aflat faptul că poştăriţa nu şi-a făcut datoria, femeia a dispărut din sat. Potrivit autorităţilor locale, aceasta ar fi în Anglia. Pentru că a lipsit nemotivat mai mult de trei zile de la serviciu reprezentanţii Poştei Române i-au desfăcut contractul de muncă.

De asemenea, reprezentanţii Poştei Române au anunţat că eventualii păgubiţi îşi vor primi toți banii înapoii.

Poliţiştii din Ialomiţa au deschis o anchetă în acest caz. Poştăriţei i-a fost întocmit dosar penal pentru delapidare, iar dacă va fi gasită vinovată aceasta riscă închisoarea de la doi la șapte ani.

(digi24.ro)

Publicitate
banner we radio