Ştiri

O pasăre forfecar, surprinsă în timp ce-și hrănea puiul cu un muc de țigară

O pasăre din familia rincopidelor a fost surprinsă de un fotograf în timp ce își hrănea puiul cu un muc de țigară, pe o plajă din Florida, relatează BBC. „Imaginile sunt sfâșietoare”, spune o importantă organizație de mediu.

Fotograful Karen Mason a dezvăluit că imaginea a fost surprinsă în luna iunie, pe o plajă din apropiere de orașul american Tampa.

Publicitate

Ea a surprins ulterior și puiul de forfecar – o pasăre ce trăiește în preajma mărilor tropicale și subtropicale – cu chiștocul în cioc.

„Dacă fumezi, te rog nu lăsa chiștoacele în urmă”, i-a rugat ea pe fumători.

O importantă organizație de protecție a animalelor a catalogat fotografia ca fiind „sfâșietoare”, precizând că natura încearcă să se adapteze gunoaielor aruncate de oameni.

„Multe păsări sunt curioase în legătură cu lucrurile pe care le aruncăm și încearcă să vadă dacă le pot mânca. Din păcate, această păsare a considerat că puiul ei poate fi hrănit cu mucul de țigară”, arată Societatea Regală de Protecție a Păsărilor din Marea Britanie.

„În fiecare an vedem tot mai multe animale prinse, rănite sau ucise de deșeuri. Chiar vedem gunoaie folosite de animale ca materiale pentru cuiburi. Din păcate, multor oameni li se pare că aruncatul gunoaielor la întâmplare nu are consecințe, sau cel mult strică peisajul, dar impactul gesturilor lor este devastator”, a subliniat organizația.

Activiștii de mediu spun că mucurile de țigară sunt cele mai răspândite deșeuri pe plajă în întreaga lume.

Publicitate
Publicitate
banner we radio